10 orase in care nu ai nicio sansa sa iti faci vacanta cu bani putini

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 17:01
2181 citiri
10 orase in care nu ai nicio sansa sa iti faci vacanta cu bani putini

O vacanta reusita nu are neaparat nevoie de un buget mare. Un bilet de avion low-cost costa cateva zeci de euro, o camera la hostel poate sa coste si sub 10 euro daca e impartita cu altii, iar mancarea e de cateva ori mai ieftina decat la restaurant in locurile frecventate de localnici. Adica se poate sta o saptamana intr-o capitala europeana chiar si cu 200-300 de euro.

Totusi, sunt locuri in care bugetul e dat peste cap chiar si daca vii cu sandvisuri de acasa, cazarea fiind extrem de scumpa chiar si dupa recesiunea care a ieftit totul in vest.

Cele mai mari pierderi le au hotelurile din Orientul Mijlociu, unde Dubai si Abu Dhabi conduc topul. In SUA, scaderea e de 11%, in timp ce hotelurile din Africa s-au scumpit cel mai mult, potrivit Business Insider.

Au ramas in continuare printre cele mai scumpe tarile nordice. Oslo se afla pe locul 10, pretul mediu al unei camere fiind de 207 euro, cu 4% mai mare decat in 2009. Cel mai scump este apartamentul The Tower Suite de la Grand Hotel, cu cinci stele, care ocupa trei etaje dintr-un turn cu ceas ce vegheaza asupra orasului. O noapte aici costa peste 1.100 de euro.

Pe locul 9 se afla Stockholm, unde hotelurile s-au scumpit cu 14% fata de anul trecut. Pretul mediu e de 217 euro, crescut mult cu autorul unor apartamente ca Princess Lilian Suite, al carui pret se dezvaluie doar celor care vor sa stea acolo. Apartamentul are propriul cinematograf, propria biblioteca si o sauna.

Abu Dhabi a cazut pe locul 8 cu 221 de euro dupa ce a pierdut 26% in ultimul an. Un bun exemplu este apartamentul Palace Suite de la hotelul Emirates Palace. Candelabre Swarovski, o toaleta de marmura, jacuzzi suspendat si produse de igiena Hermes. De asemenea, apartamentul are un servitor disponibil 24 de ore din 24.

Inapoi in Europa, Zurich ocupa locul 7 cu 223 de euro pe noapte. Elvetienii au scazut 7% din pret fata de 2009. Hotelul Park Hyate, de exemplu, se poate sta in apartamentul Presidential Suite, care are covoare tesute manual, geamuri din podea pana in tavan cu panorama rustica, o cada de marmura si o sauna.

Peste ocean, la Washington DC pretul hotelurilor de pe locul 6 a scazut cu 1% fata de 2009 iar camera costa in medie 230 de euro. Hotelul Mandarin Oriental, unul dintre cele mai noi din capitala americana, are un apartament prezidential la care ar ravni orice sef de stat aflat in vizita oficiala. Designul interior ar face pe oricine sa se simta ca un demnitar din secolul 19, iar camera de lucru are peretii tapetati cu piele.

New York se afla pe locul 5 cu un pret mediu al camerelor de hotel tot de 230 de euro, mai mic cu 2% fata de anul trecut. La Hotelul Four Seasons, apartamentul Ty Warner Penthouse are balcoane de sticla cu vedere de 360 de grade asupra Manhattanului si tavan cu cupola. De asemenea, la televizor se poate vedea orice post tv din lume, iar clientii au acces la un Mercedes, Maybach sau Rolls Royce. Totul pentru 26.000 de euro pe noapte.

Pe locul 4 se afla Paris, unde pretul mediu este de 233 de euro. Hotelurile s-au ieftinit cu 3%, dar Park Hyatt Vendome inca cere aproximativ 15.000 de euro pe noapte pentru apartamentul Vendome Suite. Se spune, totusi, ca pretul merita mai ales pentru dusul cu abur, masa de masaj, propriul spa, sistemul audio Bang & Olufsen. Mai mult, oamenii de afaceri pot ramane in permanenta conectati la ce se intampla in lume cu Internetul de mare viteza oferit in camera si cu faxul pus, de asemenea, la dispozitia oricarui client care isi permite apartamentul.

Primul oras din top 3 este Hong Kong, cu un pret mediu de 233 de euro si o scumpire de 10% intr-un an. Hotelul Intercontinental ofera in apartamentul prezidential orice isi doreste un mogul intr-o calatorie. Terasa si geamurile uriase ofera o panorama a portului Victoria. Este cel mai bun mod prin care un om de afaceri de succes se poate odihni dupa o perioada incarcata cu sedinte.

Geneva ocupa locul 2 in top si se lauda cu un pret mediu de 235 de euro si o majorare a tarifului cu 5% fata de 2009. Apartamentul Royal Penthouse Suite de la hotelul President Wilson costa peste 48.000 de euro pe noapte si este cel mai scump din lume. Dar pe langa serviciile de lux, hotelul garanteaza si intimitatea clientilor pentru ca apartamentul are si propriul lift.

Din top nu mai lipseste decat Moscova, fiind prima cand vine vorba de hoteluri scumpe. Pretul mediu depaseste 300 de euro si chiar a pierdut 5% fata de 2009. Baile de marmura, biblioteca si pianul de la Ritz-Carlton Suite nu sunt cele care impresioneaza, ci vederea uluitoare asupra Kremlinului, a Pietii Rosii si a Catedralei Sfantul Vasile. Nu puteau lipsi nici camera de sedinta si mai ales sistemul de incalzire prin pardosea atat de necesar in timpul iernilor moscovite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#vacanta, #turisti, #turism, #cazare , #Hoteluri