Ce zile libere vom avea in 2018 si cum putem profita cat mai mult de ele

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 14:36
9636 citiri
Ce zile libere vom avea in 2018 si cum putem profita cat mai mult de ele
Foto: CC0 Creative Commons

Vacanta este un moment mult dorit si nu se intampla destul de des pentru majoritatea romanilor. Cu toate acestea, luand cateva zile de concediu atent planificate in apropierea sarbatorilor legale din 2018, angajatii isi pot prelungi aceste momente de pauza pentru o perioada de timp semnificativa.

Specialistii de la momondo.ro au creat un ghid la indemana pentru a ajuta calatorii sa isi tripleze zilele de vacanta, transformand 10 zile de concediu in 35, se arata intr-un comunicat remis Business24.

Afla cum poti transforma 10 zile de vacanta in 35 in Romania:

Sarbatoare legala: 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane

Cand sa pleci in vacanta: 24 - 28 ianuarie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 2

Exista, oare, ceva pe lume care suna mai ispititor decat imbracarea hainelor alcatuite din materiale vaporoase, in vreme ce in orice oras din Romania va trebui sa infruntam frigul din ianuarie? Tarile calde nu mai sunt accesibile doar pasarilor care pleaca la primul vant tomnatic, asa ca o calatorie pe taramul thailandez la final de ianuarie poate face minuni.

Unde sa mergi: Bangkok, Thailanda

Sarbatoare legala: 8-9 aprilie - Pastele

Cand sa pleci in vacanta: 6-9 aprilie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

De Paste, intreaga familie are vacanta, inclusiv elevii, ceea ce face de fiecare data sa fie o perioada de calatorie aglomerata. Pentru te bucura din plin de weekendul prelungit cu prietenii si familia, planuirea vacantei in avans e importanta. Adaugand ziua de vineri la concediul de Paste poti avea o binemeritata pauza de patru zile cu o singura zi de concediu.

Unde sa mergi: Amsterdam, Olanda

Sarbatoare legala: 1 mai - Ziua Muncii

Cand sa pleci in vacanta: 28 aprilie - 1 mai

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Se pare ca poti trai o zi dedicata recunoasterii muncii luand cat mai mult timp liber de la lucru. Ziua Muncii va fi sarbatorita marti, 1 mai, prin urmare, folosind doar o zi de concediu din an, luni, angajatii romani se pot bucura de patru zile de sarbatoare in 2018.

Unde sa mergi: Barcelona, Spania

Sarbatoare legala: 27-28 mai - Rusaliile; 1 iunie - Ziua Copilului

Cand sa pleci in vacanta: 26 mai - 3 iunie

Cate zilele de concediu trebuie sa-ti iei: 3

Iata o combinatie magica. Calatorii romani se pot bucura de o pauza de noua zile in timp ce folosesc doar trei zile de concediu din an, intre 29 mai si 31 mai. Extinderea acestei perioade include Rusaliile si Ziua Copilului, inca un prilej de a le sarbatori cu prietenii si familia intr-un oras care poate fi pe placul tuturor.

Unde sa mergi: Paris, Franta

Sarbatoare legala: 15 august - Adormirea Maicii Domnului

Cand sa pleci in vacanta: 15 - 19 august

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 2

Oricum vacanta de vara e sfanta, asa ca doua zile de concediu platit nu e nici pe departe vreo extravaganta, cu atat mai mult cu cat incepi planificarea ei din timp. Si cand e vara parca oriunde te-ai duce va fi bine, dar cand ai in fata cinci zile libere, de ce sa nu te bucuri din plin de ele intr-un oras ca Berlinul. Aflat la nici doua ore si jumatate distanta cu avionul, raman prea putine motive pentru a nu-l pune pe lista ta de calatorii in august.

Unde sa mergi: Berlin, Germania

Sarbatoare legala: 30 noiembrie - Sfantul Andrei, 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei

Cand sa pleci in vacanta: 30 noiembrie - 2 decembrie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 0

Nicio zi libera nu-i nevoie sa extragem din tolba pentru a avea parte de un weekend prelungit si anul viitor, cu ocazia Zilei Nationale. Cu toate acestea, un zbor catre Sankt Petersburg iti cere cateva ore, dar iti promite ca le vei uita odata ce i-ai trecut pragul acestui oras impresionant.

Unde sa mergi: Sankt Petersburg, Rusia

Sarbatoare legala: 25 decembrie - Prima zi de Craciun, 26 decembrie - A doua zi de Craciun

Cand sa pleci in vacanta: 22-26 decembrie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Atat anul acesta, cat si anul viitor, Craciunul pica in timpul saptamanii, un adevarat cadou pentru a petrecere un weekend prelungit alaturi de familie si prieteni. Si cand te gandesti ca pentru a sarbatori finalul de an cum se cuvine ai nevoie de o singura zi de concediu si sarbatoarea se va intinde de la sine pe cinci zile!

Unde sa mergi: Londra, Marea Britanie

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#zile libere 2018, #sarbatori legale 2018 , #Ghid calatorie