Doua grupuri de turism germane vor sa iasa de pe piata romaneasca

Marti, 14 August 2012, ora 14:30
2069 citiri
Doua grupuri de turism germane vor sa iasa de pe piata romaneasca

Doua dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI si ITS, intentioneaza sa se retraga de pe piata din Romania anul viitor, nemultumite de lipsa promovarii pe piata germana si de imaginea Romaniei in strainatate, deteriorata in ultima vreme pe fondul situatiei politice.

TUI si ITS au adus in aceasta vara pe litoral peste 2.000 de turisti germani. Reprezentantii celor doua grupuri au precizat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) nu si-a onorat o serie de promisiuni facute in ultimii ani.

In toamna anului trecut, MDRT a promis ca va implementa investitii in promovarea Romaniei in Germania, in valoare de trei milioane de lei, dar nu s-a facut nimic in acest sens pana acum.

Turoperatorii germani sunt, de asemenea, nemultumiti de lipsa de predictibilitate din economia romaneasca.

Contextul politic din tara noastra afecteaza imaginea Romaniei in strainatate.

Pentru a incerca sa-i convinga pe turoperatori sa nu plece din Romania, secretarul de stat in MDRT Cristian Barhalescu se afla acum la Berlin, incercand sa negocieze cu acestia.

"Nu am venit sa discutam ca se retrag, ci sa clarificam ce plan de bataie vom avea pentru anul viitor. Ei vor de la noi implicare si pentru asta o sa mai avem o discutie", a spus secretarul de stat Cristian Barhalescu.

El a refuzat sa comenteze daca turoperatorii germani sunt multumiti de colaborarea cu atutoritatile romane.

"Nu pot sa va spun daca sunt multumiti sau nu", a afirmat el.

In 2009, MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca turoperatorul sa revina din 2010 in Romania. Din 2006, grupul german a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele sale de promovare statiunile romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitati.

ITS opereaza de cativa ani pe piata romaneasca, iar inca din 2009, in urma discutiilor cu oficialii MDRT de atunci, reprezentantii companiei de turism s-au declarat nemultumiti de calitatea serviciilor si de preturile de pe litoralul romanesc.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#grupuri de turism Germania, #turoperator Germania piata Romania, #turoperatori germani retragere Romania , #Firme turism