Valea Prahovei a fost luata cu asalt de turisti

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 17:03
1746 citiri
Valea Prahovei a fost luata cu asalt de turisti
Schi pe Valea Prahovei

Sute de turisti care petrec sarbatorile de iarna pe Valea Prahovei se afla pe partiile de schi din statiunile Azuga, Busteni si Sinaia, unde stratul de zapada masoara intre 15 si 30 de centimetri, pe unele dintre partii avand loc accidente de schi, fara consecinte grave.

Peste 500 de turisti se afla, sambata, pe partiile Cazacu si Sorica din statiunea prahoveana Azuga, unde stratul de zapada masoara aproximativ 30 de centimetri, au declarat reprezentanti ai Serviciului local de Salvamont, relateaza Mediafax. La Azuga, functioneaza teleschi-ul si babyschi-ul pe cele doua partii.

Aproximativ 500 de turisti petrec ziua din Ajunul Craciunului pe partia Kalinderu din statiunea prahoveana Busteni, a declarat administratorul partiei, Ion Vasilescu.

Potrivit sursei citate, sambata, la ora 17:00, va fi aprinsa pentru prima data pe partia Kalinderu 1 instalatia de nocturna, care va ramane in functiune atata timp cat turistii se vor afla pe partie.

Ion Vasilescu a precizat ca stratul de zapada pe partia Kalinderu 1 masoara 20 de centimetri si ca in partea superioara a partiei exista, de asemenea, o partie pentru sanii.

Administratia domeniului schiabil de la Busteni va inaugura in acest sezon si partia Kalinderu 2, care are o lungime de 1.100 de metri si o latime de 70 de metri.

Vasilescu a precizat ca saptamana viitoare vor fi puse in functiune tunurile de zapada pe Kalinderu 2 si, cel mai probabil, aceasta partie va fi deschisa schiorilor, pentru prima data, week-end-ul viitor.

La Sinaia nu se schiaza in conditii bune, insa aproximativ 400 de turisti au urcat pe partiile de mare altitudine din Valea Dorului, unde stratul de zapada masoara cel mult 20 de centimetri.

Doi turisti s-au accidentat, sambata, dupa ce au cazut pe partie, unul suferind o entorsa, celalalt o fractura de brat, au declarat reprezentantii Salvamont Sinaia.

Mii de turisti au ales sa petreaca sarbatorile de iarna in cele trei statiuni prahovene. Cea mai cautata destinatie turistica de pe Valea Prahovei a fost si anul acesta Sinaia, unde gradul de ocupare cu o zi inainte de Craciun este de aproximativ 95 la suta.

Primarul orasului, Vlad Oprea, a declarat, vineri, ca aproximativ 95 la suta dintre locurile de cazare din statiune au fost deja rezervate. Hotelurile, vilele si pensiunile din Sinaia au, in total, aproximativ 10.000 de locuri de cazare.

In statiunea Busteni, cu o zi inainte de Craciun sunt rezervate aproximativ 70 la suta dintre cele 7.000 de locuri de cazare, a declarat primarul orasului, Emanoil Savin.

La randul lor, hotelierii din Azuga raporteaza un grad de ocupare de peste 80 la suta. Anul acesta, statiunea Azuga, cea mai mica dintre cele trei statiuni din Prahova, a atras tot mai multi turisti, fiind prima in care s-a schiat in aceasta iarna si singura in care functioneaza un hotel de cinci stele.

Preturile de cazare in cele trei statiuni variaza, in functie de conditii si de numarul de nopti de cazare.

Pentru sarbatorile de iarna hotelierii au pregatit oferte speciale, respectiv pachete turistice ale caror preturi pornesc de la 300 de lei de persoana si ajung la cateva sute de euro.

Reprezentantii Politiei Rutiere Prahova au declarat ca, desi se asteptau la valori mari de trafic pe DN 1, pe Valea Prahovei, sambata dupa-amiaza, in zona celor trei statiuni, circulatia rutiera se desfasoara fluent, fara probleme in trafic.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#craciun munte, #sarbatori munte, #vacanta munte, #valea prahovei , #Destinatii turistice Romania