Transilvania, in topul destinatiilor de iarna recomandate de Lonely Planet

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 17:38
5239 citiri
Transilvania, in topul destinatiilor de iarna recomandate de Lonely Planet

Transilvania se numara printre cele 10 destinatii de iarna din Europa pe care celebrul ghid de calatorii Lonely Planet le recomanda turistilor sa le viziteze anul acesta, informeaza site-ul lonelyplanet.com.

Transilvania se regaseste pe pozitia a noua in acest top realizat de editorii publicatiei Lonely Planet.

"Nu puteti vizita barlogul lui Dracula intr-o zi insorita, in care se aud zgomotele facute de miei pe camp, nu? Incercati sa vizitati castelul intr-o zi cu cer innorat, cand frunzele copacilor au cazut si cand zapada incepe sa invaluie peisajul", spuneditorii ghidului Lonely Planet.

Acestia recomanda si vizitarea oraselor Brasov si Sighisoara, "doua orase medievale superbe", care au conexiuni variate cu Vlad Teses, care in trecut se numea Dracul, desi nu este foarte clar daca el a pus vreodata piciorul in asa-zisul sau castel (Castelul Bran, n.r.).

"Bram Stoker nu a vizitat niciodata Romania, deci nu va asteptati sa regasiti acolo prea multe elemente din cartea si din filmele cu Dracula", mai spun editorii Lonely Planet.

Lonely Planet face trimitere la scriitorul britanic Bram Stoker (1847 - 1912), care l-a folosit pe Vlad Tepes ca sursa de inspiratie pentru romanul sau "Dracula", publicat in 1897.

In topul 10 al destinatiilor de iarna din Europa recomandate de Lonely Planet se mai numara: Rovaniemi din Finlanda; targurile de Craciun din Germania si Austria; Abisko (Suedia); Atena (Grecia); Copenhaga (Denemarca); Budapesta (Ungaria); Jasna (Slovacia); Andaluzia (Spania); Venetia (Italia).

Lansat in 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid de calatorii din lume. Publisherul Lonely Planet editeaza peste 500 de titluri legate de calatorii, in mai multe limbi, si produce programe de televiziune in colaborare cu alte companii.

Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Ce tip de materiale și tehnologii sunt utilizate în construcția reductoarelor?
Vrei să înveți mai multe despre elementele esențiale care fac multe dintre mașinăriile utilizate de noi să funcționeze cu precizie și eficiență? Atunci ești în locul potrivit. În...
Cât de ușor se poate face trecerea la Windows 11 dacă deții deja o licență Windows 10?
Cât de ușor se poate face trecerea la Windows 11 dacă deții deja o licență Windows 10?
Windows 11 a fost lansat pe 5 octombrie 2021 și a fost proiectat special pentru a răspunde nevoilor specifice mediului hibrid. Actualizările pe care le prezintă vizează în primul rând...
#recomandare Lonely Planet, #destinatii turistice romania, #Transilvania top turistic, #recomandare turism Transilvania , #Destinatii turistice Romania