Studiu: Romanii vor continua sa calatoreasca. Cei mai multi cauta cazari izolate

Vineri, 08 Mai 2020, ora 15:40
2252 citiri
Studiu: Romanii vor continua sa calatoreasca. Cei mai multi cauta cazari izolate
Foto: Travelminit.ro

Romanii nu se tem sa calatoreasca in tara dupa ce masurile de restrictie vor fi ridicate, este concluzia unui studiu realizat in luna mai de catre platforma de rezervari hoteliere Travelminit.ro. Peste 40% dintre respondenti au in plan sa calatoreasca dupa ridicarea restrictiilor, iar cazarile izolate si rezervarile fara risc se numara printre principalele motive in stabilirea unei vacante.

Buget mai mic pentru activitatile de vacanta suplimentare, in afara de cazare

31% dintre respondenti au declarat ca aveau deja planificat concediul de anul acesta si aveau aceasta cheltuiala deja programata. Bugetul total al vacantei este asteptat sa scada cu cateva procente, diferenta fiind mai mica in cazul serviciilor de cazare si mai semnificativa in cazul activitatilor conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat si altele.

"Pentru prima luna dupa redeschidere am incurajat hotelierii sa vina cu reduceri si pachete atractive care sa convinga turistii sa calatoreasca. Astfel, primii romani care vor dori sa calatoreasca pot beneficia la anumite proprietati de reduceri cuprinse intre 10 si 20% din pachetul rezervat" a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro

Romania, destinatia principala pentru vacantele de anul acesta

Aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca Romania va fi principala destinatie de vacanta pentru acest an. Spre deosebire de alti ani in care pretul avea intaietate in luarea deciziei de cumparare, anul acesta siguranta si locatia proprietatii se afla printre principalele motive de rezervare a unei vacante.

Astfel, 38% dintre respondenti opteaza pentru cazari in zone izolate, iar 31% pun accent pe curatenie si igienizare in vederea rezervarii unei cazari.

Din evolutia rezervarilor pe platforma, dar si din raspunsurile oferite chestionarului Travelminit.ro reiese ca turistii romani urmeaza doua mari trenduri: pe deoparte cauta pensiuni si spatii de cazare izolate, pe de alta parte cauta hoteluri cu standarde ridicate de igiena si respectare a tuturor normelor ce vor impuse de autoritati.

Printre motivele pentru care romanii se tem sa calatoreasca in viitorul apropiat se numara: riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39.7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restrictiile de distantare sociala si alte masuri restrictive de prevenire a contaminarii.

Vacantele planificate in lunile cu restrictie au fost amanate. Luna August este cea mai cautata de turisti

Peste 50% dintre respondenti si-au amanat vacanta pentru o perioada ulterioara, in special in lunile de vara sau toamna, in timp ce 20% dintre respondenti si-au pastrat rezervarea activa, iar 26% si-au anulat rezervarile. Echipa Travelminit.ro a oferit gratuit clientilor care aveau rezervari in luna aprilie posibilitatea de a se decide ulterior asupra altei perioade de vacanta. Datorita acestui demers, 78% din rezervarile inregistrate pe platforma pentru luna aprilie au fost deja reprogramate.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2038 de respondenti din toata Romania, care au participat online la completarea unui chestionar in perioada 29.04.2020 - 06.05.2020

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#studiu calatorii romani , #Destinatii turistice Romania