Poiana Brasov va avea un patinoar de peste 30 mil lei

Sambata, 17 Martie 2012, ora 09:45
2208 citiri
Poiana Brasov va avea un patinoar de peste 30 mil lei
Patinoarul va fi finalizat intr-un an/ Sursa foto: Adevarul.ro

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de constructie a unui patinoar artificial la complexul sportiv national Poiana Brasov, o investitie in suma totala de 34,4 milioane lei, acoperita de la bugetul de stat si alte surse de finantare.

Avizul pentru aceasta investitie, derulata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost acordat in ultima sedinta de guvern, relateaza Mediafax.

Durata de realizare a constructiei este estimata la 12 luni, iar valoarea investitiei va putea fi actualizata "potrivit evolutiei ulterioare a preturilor", conform hotararii de guvern.

Patinoarul artificial, in suprafata construita desfasurata de 5.300 metri patrati, este gandit ca o sala polivalenta in care sa se poata desfasura orice sport indoor, cu o capacitate de circa o mie de spectatori.

La terminarea lucrarilor, imobilul si terenul aferent vor fi predate pe baza de protocol Consiliului Local al Municipiului Brasov.

Guvernul considera ca, prin punerea in functiune a acestui patinoar artificial, se va asigura organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, dar si ca se va pune accentul pe "dezvoltarea armonioasa a tinerilor prin practicarea sportului".

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat recent ca fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate catre alte programe, adaugand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, deoarece Romania nu este "o tara de inotatori".

El anunta atunci ca vor fi reduse cheltuielile la ministerele care administreaza "portiuni mari" din banul public, precum Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#patinoar artificial, #patinoar poiana brasov, #munte romania, #turism romania, #minister turism , #Destinatii turistice Romania