Delta Dunarii, tot mai atractiva pentru turistii straini

Duminica, 11 Martie 2012, ora 14:57
2128 citiri
Delta Dunarii, tot mai atractiva pentru turistii straini

Delta Dunarii conduce topul destinatiilor turistice cu cea mai mare crestere a numarului de turisti straini, in timp ce Bucurestiul a inregistrat cea mai mari crestere in preferintele turistilor romani, arata un raport al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT).

Cele mai insemnate evolutii ale numarului de turisti straini, in anul 2011, au fost inregistrate in Delta Dunarii (+62%), statiunile balneare (+20,3%), orasele resedinta mari (+18%), statiunile montane (+12,4%) si Bucurestiul (+8,1%), arata datele Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT). Per ansamblu, Romania a atras anul trecut cu 12,8% mai multi turisti straini fata de anul anterior.

"Cresteri spectaculoase au avut loc si in ceea ce priveste preferintele turistilor romani. Cele mai importante evolutii au fost inregistrate la nivelul Bucurestiului (+24,3%), al statiunilor balneare (+21,2%), al oraselor mari (+19,4%) si statiunilor montane (+18,5%)", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Per ansamblu, numarul de turisti romani a avut o crestere anul trecut fata de anul anterior de 16,9%.

"Cresterile cele mai mari care au fost inregistrate anul trecut, asa cum reiese din raportul INCDT, se regasesc la nivelul celor sase produse turistice pe care le-a identificat Strategia brandului turistic national".

"Este o dovada ca strategia actuala este cea corecta si ca trebuie sa urmam in continuare pasii pe care ea ii traseaza. Este important sa confirmam aceste evolutii si in cursul anului 2012, iar promovarea pe care o vom face va viza tocmai obiectivele trasate de Strategia brandului turistic national. Ne aflam pe drumul cel bun si vom pastra aceeasi directie", a declarat ministrul Turismului, Cristian Petrescu.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT) este o unitate aflata in coordonarea MDRT, care realizeaza analize folosind datele Institutului National de Statistica (INS), ale Bancii Nationale a Romaniei si ale mai multor organisme internationale de cercetare a turismului.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Delta Dunarii destinatie turistica, #turisti Delta Dunarii, #turisti straini Delta Dunarii , #Destinatii turistice Romania