Vacante exotice. Care sunt destinatiile de lux, preferate de oamenii de afaceri din Romania

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 09:01
6183 citiri
Vacante exotice. Care sunt destinatiile de lux, preferate de oamenii de afaceri din Romania
Managerii romani platesc bani grei relaxare

Managerii romani se rasfata atunci cand pleaca in concediu si aleg, de cele mai multe ori, vacante in destinatii exotice, de zeci de mii de euro.

Reprezentatii marilor agentii de turism din Romania, contactate de Business24, au prezentat o parte din destinatiile de lux "cumparate" de managerii romani.

In topul destinatiilor excentrice, preferate de managerii din Romania, se afla Republica Dominicana, Bahamas, Singapore si Sri Lanka. Oamenii de afaceri prefera de cele mai multe ori pachetele "tailor-made" adica personalizate, in functie de obiectivele turistice pe care isi doresc sa le viziteze, si opteaza, de obicei, pentru cazarea in hoteluri de 5 stele, exclusiviste si care fac parte din lanturi hoteliere prezente la nivel international, precizeaza reprezentantii agentiilor de turism.

Reprezentantii Happy Tour, Paralela 45 si Eximtour, trei dintre cele mai mari agentii de profil din Romania, fiecare dintre ele cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 30 si 40 milioane de euro, anul trecut, confirma ca managerii sunt dispusi sa plateasca sume ce variaza intre 5.000 si 91.000 de euro pentru a vedea destinatiile preferate.

"Spre exemplu, un pachet tailor-made intr-o destinatie exotica a fost achizitionat de catre o familie de patru persoane. Pachetul turistic vandut a constat intr-o vacanta de doua saptamani in Japonia, Hong Kong si Singapore.

Membrii familiei se vor bucura nu numai de vizite pe insula Sentosa - o oaza de liniste si atractii speciale, la Underwater World - cel mai mare oceanarium tropical din Asia, cu peste 2.500 de vietati marine, sau safari in jungla pe spinarea unui elefant, ci si de plimbari cu barca pe Lacul de Vest si la ferme traditionale de ceai din Hangzhou si vizite la Palatul Imperial si Marele Zid din Beijing", spune Madalina Grosu, Product Manager Happy Tour.

Pentru aceasta vacanta, clientii Happy Tour au platit mai mult de 91.000 de euro, in tarif fiind incluse biletele de avion, transferurile si cazarea la hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus.

Bahamas, Bali si Maldive sunt alte trei destinatii exotice, aflate in portofoliul Happy Tour, mentioneaza Madalina Grosu. "Tarifele pentru aceste destinatii pornesc de la 2.000 de euro si include biletul de avion dus-intors, sapte nopti cazare la hotel de cinci stele cu mic dejun inclus si transferurile de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport.

Colegii nostri de la Happy Tour au vandut unui cuplu un sejur de 20 de zile in Maldive si Singapore. Turistii au platit pentru biletele de avion, cazarea la hoteluri de 5* cu mic dejun si transferuri 66.000 de euro", exemplifica reprezentantul agentiei de turism.

Republica Dominicana, o destinatie exotica, isi asteapta turistii

In afara de destinatiile amintite de Madalina Grosu, la fel de bine se cauta si statiunile din Maldive, Republica Dominicana, Monte Carlo si Srl Lanka, precizeaza Corina Enache, director de vanzari al agentiei Paralela 45.

Ultima strigare pentru Bahamas si Repulica Dominicana

"Republica Dominicana si Bahamas mai pot fi vizitate cel tarziu pana la sfarsitul acestei luni, pentru ca in aceste zone se strica vremea si incep ploile si vanturile", adauga aceasta.

Din luna iunie pana in octombrie este sezonul cald si ploios in Bahamas, cu toate ca ploaia se limiteaza adesea la niste dusuri periodice. Desi uraganele sunt rare in jurul Bahamas, nu trebuie uitat ca perioada iunie-noiembrie este declarata oficial sezonul uraganelor in Oceanul Atlantic, iar aceste fenomene meteo puternice nu ocolesc nici zona Bahamas. De la sfarsitul lunii mai se strica vremea si in Republica Dominicana, iar sezonul ploios pune stapanire pe aceasta destinatie exotica.

Monte Carlo, destinatia iubita si de manageri

Monte Carlo, o locatie de lux, asociata de multe ori cu vacantele vedetelor, este preferata si de managerii romani. Tariful pentru o vacanta de sapte nopti, cu transport cu avionul pe ruta Bucuresti - Coasta de Azur, cu mic dejun, si incepe de la 3100 de euro. Pretul este valabil pentru un cuplu, care se cazeaza intr-o camera dubla un hotel de cinci stele.

Clientii Paralela 45 merg si in locatii exclusiviste mai apropiate, cum ar fi Dubai, mai spune Corina Enache, care precizeaza ca toate vacantele pentru destinatiile exotice amintite sunt personalizate.

In oferta Eximtour, alaturi de locatiile prezentate dejà, la loc de cinste se afla Mauritius, Jamaica sau Kenya. Tarifele variaza foarte mult in functie de perioada aleasa de client, dar incep de la cateva mii de euro.

Spre exemplu, un safari in Kenya poate ajunge si la 2.000 de euro, in tarif fiind incluse cazarea la hoteluri de patru si cinci stele, serviciile de masa in regim demipensiune.

Kenya, la fel de "fierbinte" ca un safari

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vacanta exotica, #destinatii vacante exotice, #pret vacanta exotica, #vacanta maldive, #vacanta Republica Dominicana , #Destinatii exotice