Cum puteti calatori pe bani putini

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 12:03
2025 citiri
Cum puteti calatori pe bani putini

Uitati de cheltuielile mari din concediu. Anul 2010 este perfect pentru a invata sa economisiti bani cand mergeti in vacanta.

Chiar daca situatia economica este, in general, proasta, nu inseamna ca trebuie sa renuntam la placerea de a merge in concediu, insa nici nu trebuie sa cheltuim o avere pentru relaxare.

Iata cateva moduri in care puteti economisi bani pe concedii, potrivit specialistilor de la Kiplinger.com:

Alegeti destinatia in functie de zborul cel mai ieftin

De exemplu, daca vreti sa mergeti intr-o locatie exotica, dar nu aveti o anumita destinatie in gand, cautati care este cel mai ieftin bilet de avion si alegeti in functie de acest pret.

Clonati vacanta de vis

Visati sa mergeti in Fiji? Panama este o destinatie la fel de frumoasa, dar mai ieftina. In Europa, in loc de Viena, puteti alege Budapesta, de exemplu.

Folositi site-urile de profil

TripAdvisor.com, Expedia.com, Kayak.com sunt doar cateva dintre site-urile unde puteti gasi preturi foarte bune atat pentru biletele de avion, cat si pentru cazare. Astfel, le puteti folosi cu incredere pentru planificarea concediilor, avand in vedere ca pe acestea puteti gasi si sute de review-uri ale locatiilor si hotelurilor de catre persoane care au fost acolo inaintea voastra. Aveti nevoie doar de un card de debit sau de credit.

Limitati numarul bagajelor

Operatorii aerieni mari permit cate un bagaj de cala, de 25 de kilograme, si unul mai mic pentru cabina, de fiecare persoana. Daca aceasta greutate sau numarul bagajelor este depasit veti fi nevoit sa platiti intre 20 si 30 de euro in plus. De asemenea, daca veti calatori cu o companie aeriana low-cost, trebuie sa stiti ca, pe langa pretul biletului, acestea taxeaza in plus orice bagaj de cala. Prin urmare, incercati sa impachetati cat mai putine haine.

Calatoriti in extrasezon

Daca va planificati bine calatoria puteti economisi o mica avere. In timpul verii, pe langa aglomeratia din toate regiunile turistice, veti plati si mult mai mult pe orice, de la biletul de avion, la cazare si la masa de pranz in locatia respectiva.

In schimb, daca mergeti in extrasezon, totul va fi mai ieftin. Daca vreti sa vizitati Europa, alegeti sa mergeti primavara, toamna sau iarna. De asemenea, daca vreti sa va duceti in Caraibe, de exemplu, mergeti vara, avand in vedere ca atunci este extrasezon pentru destinatiile exotice.

Alegeti cu atentie ziua de plecare

De obicei, este mai ieftin sa plecati in zilele de marti, miercuri sau sambata dupa-amiaza. De asemenea, preturile camerelor de hotel sunt mai mici in timpul saptamanii, cu exceptia oraselor unde turismul de business este predominant.

Fiti spontan

Contrar parerii generale, daca asteptati pana in ultimul moment pentru a va cumpara biletul de avion si cazarea puteti economisi bani, mai ales in acest climat economic slab, cand orice companie aeriana si hotel vrea sa-si umple avionul, respectiv camerele. Astfel, ofertele de ultim minut va pot aduce adevarate beneficii.

Mergeti cu masina

Daca intentionati sa vizitati o tara din Europa, puteti renunta cu totul la avion si sa aventurati pe autostrazi. Totusi, incercati sa nu alegeti locatii mai departe de o zi sau doua de condus, deoarece, in caz contrar, va deveni mult prea obositor, iar scopul unei vacante este sa va relaxati.

Eficientizati mersul cu masina

Poate un stil agresiv de condus va face placere, insa va face si o gaura in portofel. Potrivit specialistilor, daca veti conduce mai incet puteti economisi pana la 37% din combustibil. In schimb, viteza mare, plecarile in tromba si opririle bruste consuma mult, deci va costa si mai multi bani.

Fiti flexibil

Daca nu trebuie neaparat sa calatoriti in zile fixe, nu faceti acest lucru. Cautati bilete de avion si cazare pentru date flexibile.

Folositi cardurile de credit

Cand calatoriti in strainatate, cardurile de credit ofera o rata de schimb valutar mai buna decat cardul de debit. Aveti grija, totusi, sa nu existe si taxe suplimentare pentru schimbul valutar.

Luati in considerare cazare in hosteluri

Pe langa faptul ca au preturi mult mai reduse decat hotelurile, multe hosteluri pot oferi si servicii suplimentare gratuite, cum ar fi o camera de joaca pentru copii, acces la Internet de mare viteza sau jacuzzi. In plus, multe sunt localizate in centrul oraselor sau in locatii inedite. Pentru a gasi usor un hostel si opinii ale vizitatorilor puteti folosi site-ul Hostels.com.

Alegeti pachete turistice

De multe ori, daca alegeti pachetele ce ofera bilet de avion, cazare si masina inchiriata la destinatie, platiti mai putin decat daca ati achizitiona toate aceste servicii separat.

Mergeti in natura

Nu veti avea confortul unui hotel, dar cu siguranta va fi amuzant sa mergeti cu cortul. De la Muntii Carpati la Marele Canion, parcurile de camping sunt foarte ieftine. In plus, puteti desfasura o multime de activitati, in functie de locatie, de la ciclism montan, la rafting sau traditionalele catarari.

Inchiriati

Daca stati pentru o perioada mai lunga de timp, puteti inchiria un apartament sau o casa. Preturile sunt mai mici decat daca ati plati pentru cazarea la hotel si, in plus, aveti la dispozitie bucatarii complet utilate.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#turism, #turisti, #concediu , #Destinatii exotice