Cu cat a crescut numarul de cazari in unitatile turistice din Romania, in primele opt luni

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 12:33
1622 citiri
Cu cat a crescut numarul de cazari in unitatile turistice din Romania, in primele opt luni

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica din Romania, in perioada 1 ianuarie - 31 august, au totalizat 5,444 milioane, in crestere cu 3,2%, fata de cele din perioada similara a anului 2012, a anuntat, marti, Institutul National de Statistica.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat, in opt luni din 2013, 79% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 21% din numarul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din perioada 1 ianuarie - 31 august 2012.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (81,2% din total turisti straini), iar din acestia 85,5% au fost din tarile Uniunii Europene.

Sosirile in hoteluri detin, in primele opt luni ale anului, o pondere de 74,2% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare. Fata de perioada 1 ianuarie - 31 august 2012, sosirile in hoteluri in perioada similara din acest an au fost in crestere cu 1,8%.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica, in opt luni, au insumat 13,290 milioane, in scadere cu 0,5% fata de cele din perioada similara din 2012.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat, in opt luni, 82,5% din numarul total de innoptari, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 17,5%. In ceea ce priveste innoptarile turistilor straini in structurile de primare turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (81,0% din total turisti straini), iar din acestia 83,7% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Durata medie a sederii a fost de 2,5 zile la turistii romani si la turistii straini a fost de 2,0 zile, in perioada ianuarie - august 2013.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in perioada 1 ianuarie - 31 august 2013 a fost de 25,4% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 1,2 puncte procentuale fata de perioada similar[ din 2012.

La hoteluri s-au inregistrat indici de utilizare a locurilor de cazare de 31,6%, in primele opt luni ale acestui an.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au totalizat, in perioada 1 ianuarie - 31 august, 5,628 milioane, in crestere cu 1,8% fata de aceeasi perioada din 2012.

Cei mai multi vizitatori straini provin din Europa (94,1%).

Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 57,8% din totalul sosirilor in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (30,0%), Bulgaria (23,3%), Germania (9,4%), Italia (7,0%), Polonia (7,0%) si Austria (4,3%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au totalizat 7,897 milioane, in primele opt luni, in crestere cu 3,4%, comparativ cu perioada similara de anul trecut.

Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 77,2% din numarul total de plecari.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#cazare romania, #turism romania, #statistici turism , #Cazare in Romania