Vacanta pe cont propriu. Venetia, orasul in care inlocuiesti claxoanele cu clipocitul apei

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 08:30
7070 citiri
Vacanta pe cont propriu. Venetia, orasul in care inlocuiesti claxoanele cu clipocitul apei

O vacanta in Venetia te va costa aproximativ 800 de euro, daca pleci impreuna cu partenerul, timp de sapte zile. Efervescenta spiritului latin se reflecta in atmosfera boema si animata, un motiv suplimentar pentru care ar trebui sa mergi cel putin o data in Venetia.

Business24 iti recomanda sa vizitezi Venetia, pentru ca este un oras unic, vei scapa de trafic si de masini, avand in vedere ca Venetia, Capitala regiunii Veneto, se viziteaza cel mai bine la pas, iar circulatia autovehiculelor este strict restrictionata si, cu putin noroc, te vei putea numi proprietar de barca. Cele mai multe unitati de cazare pun la dispozitia turistilor astfel de mijloace de transport, ca unul dintre beneficiile suplimentare.

Venetia, supranumit Orasul Podurilor sau Orasul Gondolelor, se intinde de-a lungul gurilor de varsare ale raurilor Po si Piave, are circa o suta de mici insule locuite pe langa insula principala si este inconjurata de 150 de canale pline mai mereu de mici ambarcatiuni.

Cum ajungi in Venetia

Cu avionul

Operatorul Tarom nu ajunge in Venetia, dar poti cumpara bilete de la Blue Air, Swiss, Turkish Airlines, Lufthansa sau Alitalia. Wizz Air transporta calatorii pana la aeroportul Treviso, din Venetia, in timp ce Lufthansa aterizeaza pe aeroportul Marco Polo. Alitalia aterizeaza tot pe aeroportul Marco Polo, dar face o escala la Roma, pe aeroportul Flumicino.

Pentru perioada 1 august - 15 august pretul biletului dus-intors variaza intre 119 si 336 euro, pentru un adult, conform informatiilor publicate pe esky.ro.

Cu masina

Din Bucuresti pana in Venetia sunt 1550 km, iar drumul dureaza 17 ore si jumatate, potrivit datelor de pe ViaMichelin.com. Pana in Venetia, traseul trece prin Bulgaria, Serbia, Bosnia si Hertegovina si continua prin Slovenia.

Unde te poti caza

Hoteluri de cinci stele: Bauer Hotel, Luna Hotel Baglioni, Hotel Metropole

Hoteluri de patru stele: Starhotels Splendid Venice, Palazzetto Madonna, Bella Venezia, Concordia

Hoteluri de trei stele: Antico Panada, Hotel Dell'Opera, Best Western Hotel Ala

Hoteluri de doua stele: Hotel Ariel Silva, Pensione Seguso,Hotel Citta Di Milano, Hotel II Moro di Venezia

Unde poti manca in Venetia

In mod previzibil, localizarea Venetiei, din punct de vedere geografic, dar si apartenenta sa la Italia si-au pus amprenta si asupra gastronomiei locale. Bucataria venetiana a preluat din specialitatile culinare pe baza de peste si fructe de mare si le-a imbogatit savoarea prin condimente si proceduri speciale.

Un preparat cu gust puternic, autentic venetian, se gateste cu ajutorul sardinelor prajite, pastrate in otet, la care se adauga fie stafide, fie seminte de pin.

Paste cu negru de sepie. Sursa foto: amfostacolo.ro

Carpaccio, un preparat asociat de multe ori cu maestria italienilor, este preparat in Venetia din carne de vitel, la care se adauga frunze proaspete de ruccola si parmezan ras.

Tot la capitolul delicatese merita amintite pasta con il nero di seppia, adica paste combinate cu un sos bogat de rosii si sepie, puternic colorate in negru cu cerneala sepiei, fegato alla veneziana (ficat de vitel in stil venetian) sau risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste), aminteste infoturism.

Osteria di Santa Marina ramane un restaurant de referinta in peisajul gastronomic venetian, cand vine vorba despre fructe de mare. La fel de renumit este si Da Fiore, unde meniul este conceput zilnic, pe baza ingredientelor de sezon. Dezavantajul acestui local este ca rezervarile se fac din timp si s-ar putea sa astepti destul de mult inainte sa intri. Probabil cele mai bune spaghetti con nero (spaghete cu sos de cernela) le vei gusta la Trattoria alla Madonna.

Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

Pe lista oricarui turist care se respecta si care viziteaza Venetia pentru prima data trebuie sa figureze Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Piata San Marco, dar si Insula Torcello.

La prima vedere, Palatul Dogilor te duce cu gandul la un edificiu similar din Turcia, pentru ca are alemente ce imprumuta din estetica acestora, dar continua sa fie un simbol al arhitecturii venetiene.

Palatul Dogilor

Palatul Dogilor poate fi gasit cu usurinta datorita locatiei binecunoscute din Piata San Marco, piata spre care converg majoritatea drumurilor venetiene. Pentru a ajunge pe apa, folositi oricare dintre vaporasele liniilor 1 sau 2 pana la statia San Marco

Vallaresso sau oricare dintre liniile 1,2,41,42,51 si 52 pana la statia San Zaccaria.

Bazilica San Marco

Drumul pe jos spre Piata San Marco este marcat de sageti "per San Marco", deci sunt putine sanse sa te ratacesti.

Cum ajungi: Pentru a ajunge pe apa, foloseste oricare dintre vaporasele liniilor 1 sau 2 pana la statia San Marco Vallaresso sau oricare dintre liniile 1,2,41,42,51 si 52, pana la statia San Zaccaria.

Orar vizitare: 1 Aprilie - 31 Octombrie: zilnic, 09:00-19:00; 1 Noiembrie - 31 Martie: zilnic, 09:00-18:00

Tarife12 euro biletul intreg si 6,5 euro redus

Piata San Marco

Piata San Marco, in trecut piata unei manastiri si traversata de un rau, s-a tranformat de-a lungul timpului in centrul politic si religios al Venetiei. In fiecare moment este animata, fie de turistii curiosi s admire din diferite unghiuri Palatul Dogilor, fie din de localnicii care iau masa la una dintre zecile de cafenele si terase.

Un tur al Venetiei nu poate fi complet, conform infoturism, fara o vizita la cele mai importante muzee. Poate cel mai spectaculos dintre acestea este ansamblul format din Galeriile Accademia, o colectie de capodopere care subliniaza evolutia artei venetiene, de la stilul bizantin la cel renascentist, de la baroc la rococo.

Muzeul Naval (Storico Navale). Sursa foto: amfostacolo.ro

Biletul de acces in incinta Galeriilor este de 6,5 euro. La Muzeul Storico Navale vei admira diferite tipuri de ambarcatiuni, de la cele mai vechi, pana la cele mai moderne, in timp ce la Muzeul del Merletto vei intalni una dintre cele mai frumoase colectii de obiecte artizanale si o expozitie fascinanta de dantele.

Sediul Galeriilor Ca'Pesaro

In Venetia ar fi pacat sa nu vizitezi si Fondazione Querini Stampalia, un palat-muzeu, restaurat complet precum si la Ca'Pesaro Galleria d'Arte Moderna, un palat baroc in care sunt expuse opere de arta ale unor maestri din secolele XIX si XX.

Podul Rialto

In "Orasul Podurilor", asa cum mai este supranumita Venetia, exista patru constructii de acest tip, dar cel mai cunoscut si cel mai vechi dintre ele este Podul Rialto. Merita sa il vizitezi pentru ca, printre turistii curiosi, exista si negustori care vand bijuterii cu sticla de murano la preturi decente, in comparatie cu marile magazine.

Cluburi si localuri

Localurile si cluburile din Venetia reflecta spiritul efervescent al latinilor: animatie, muzica live de cele mai multe ori, preparatele servite sunt, in general, simple, pe baza de peste si fructe de mare, "stropite" cu multe sortimente de vin, atat produs la nivel local, cat si importat.

Martini Scala-Club - pentru muzica live

Fiddler's Elbow Irish Pub - pentru concertele de muzica irlandeza

Centrale - cautat pentru atmosfera romantica

Destinatii perfecte pentru shopping

- Mondonovo, renumit pentru varietatea larga de masti si costume, potrivite pentru faimosul Carnaval din Venetia

- Nardi, pentru bijuterii si articole decorative, impodobite cu pietre pretioase

- Piata Rialto, un bazar autentic, unde exista produse nationale, aduse de prodcatorii locali, de la mezeluri pana la paste facute in casa

- Mallul din San Dona di Piave

Inainte sa pleci la cumparaturi, trebuie sa iei in calcul ca alimentarele se deschid la ora 08.00, de luni pana sambata, au o pauza de pranz destul de mare, de cateva ore si apoi redeschid in intervalul 17.00 - 19.30, cu exceptia zilelor de miercuri dupa-amiaza, cand sunt majoritatea inchise.

Sugestii utile

Un bilet doar dus, de-a lungul Marelui Canal poate fi destul de costisitor, aproximativ 6 euro. Mai avantajos este biletul valabil 24 de ore sau cel de 72 de ore care va permit accesul la intreaga retea de vaporetto si de transport urban limitrof. Primul costa 18 euro, in timp ce biletul valabil timp de trei zile valoareaza 33 euro. Daca stati mai mult, merita totusi sa cumparati un abonament.

Daca iti planifici vacanta pe cont propriu si te afli in cautarea unor destinatii turistice atractive, pe care sa le vizitezi cu un buget redus, Business24 iti face periodic cate o recomandare.

Pentru ca totul sa fie cat mai simplu, atunci cand pleci in concediu, alegem pentru tine locuri de cazare sigure, la hoteluri de trei, patru si cinci stele, iti aratam cum poti sa ajungi rapid la cele mai interesante obiective turistice din zona si iti spunem la ce trebuie sa fii atent, ca sa nu cazi in "capcanele pentru turisti". Descopera o noua destinatie pe Business24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#ghid turistic Venetia, #vacanta venetia, #destinatii turistice, #obiective turistice venetia , #Atractii turistice