Pe langa Turnul Londrei, Palatul Buckingham si Trafalgar Square, Marea Britanie ascunde o sumedenie de alte obiective turistice majore. Unele dintre acestea nu sunt nici cladiri, nici muzee si nici simboluri importante pentru istoria sau cultura englezilor.
Dupa ce ai vizitat atractiile gratuite din Londra, trebuie sa testezi si gastronomia locala. Fiecare zona este recomandata pentru un anumit preparat, excelent. Lonelyplanet.com (http://www.lonelyplanet.com/scotland/travel-tips-and-articles/76752) iti recomanda 10 locatii din Marea Britanie unde vei avea ocazia sa savurezi cele mai delicioase bunatati.
Incepe cu mozzarella in Hampshire
In mod traditional, mozzarella se prepara cu lapte de bivolita, in regiunea Campania, din sudul Italiei. Dar nu trebuie sa te duci pana acolo, ca sa gusti ceva cu adevarat savuros. Este suficient sa mergi in Hampshire, unde exista 2.500 de acrii de ferme ecologice, cu turme de bivoli.
Ceai in Cornwall
Ar putea parea ciudat ca intr-o tara asociata cu consumul de ceai sa nu existe decat o singura proprietate imobiliara dedicata ceaiului. Aceasta, Tregothnan din Truro, Cornwall, se afla intr-o regiune cu climat cald si umed, foarte similar cu mediul originar in care se cultiva in mod traditional ceaiul, in Sri Lanka sau India. Exista peste 30 de tipuri de ceai.
Vinuri spumante in Bodmin
A fost o perioada in care vinul britanic era desconsiderat. Dar acea vreme s-a terminat. Vinul din Marea Britanie, in special cel spumant, a castigat mai multe premii internationale.
Cel mai apreciat este cel din podgoria Camel Valley. El a castigat trofeul si o medalie de aur la Gold Medal in the International Wine Challenge for Camel Valley Bacchus, in 2009.
Fructe de padure in Gloucestershire
Putine lucruri iti pot oferi la fel de multa satisfactie precum culesul fructelor proaspete din gradina proprie, titreaza publicatia amintita. La Wotton Farm Shop din sudul Gloucestershire poti face acest lucru linistit, pentru ca sunt renumiti pentru calitatea fructelor, cultivate in conditii ecologice. Administrata de familia Grimes si membra a grupului Gloucestershire Farm Shops, ferma are capsuni, zmeura, coacaze afine si agrise.
Suc de mere in Brookthorpe
In Brookthorpe, merele au denumiri pitoresti si sunt cultivate in livezile familiei formata din Dave Kaspar si Helen Brent Smith. Ei au grija ca din cele mai bune fructe sa fie preparat cidru de mere, clasificat in functie de dulceata.
Pui in Chepstow
Ferma Madgett are o reputatie de nezdruncinat, in privinta calitatii carnii de pasare. Amplasata intr-o zona de poveste, in locul in care Anglia se intalneste cu Tara Galilor, ferma creste gaini, rate, gaste si curcani. Carnea are o textura corespunzatoare si o aroma bogata.
Miere in Monmouthshire
Conform lui Les si Jill Chirnside, de la ferma Skirrid Honey, din apropiere de Abergavenny, exista un sezon al mierii. Acesta dureaza din marte pana in octombrie sau cel mai tarziu inceputul lui noiembrie. In timpul acestei perioade, apiculturii muta mierea din faguri si o transfera in borcane.
Branza Caerphilly, din Ceredigion
Lactatele Trethowan sunt o afacere de familie, care se desfasora intr-un cadru de vis, intr-o regiune cu piatra colorata si cu parfum de trandafiri, in districtul Ceredigion. Branza produsa aici a primit nenumarate premii internationale, inclusiv distinctia mondiala pentru cea mai buna branza.
Paine in Montogomery
Viteza si caldura sunt doua elemente necunoscute in acest loc „uitat” de tehnologia moderna, unde faina se face intr-o moara de apa extrem de lenta.
Cu toate acesta, faina lui Matt Scott este cea mai cautata de bucatarii de top si de cele mai importante lanturi de brutarii, inclusiv de Ludlow Food Center, din Shropshire, unde un maestru bucatar o transforma in prajituri si in paine.
Carne de vita in Denbighsire
In Denbighsire exista 12.500 de acri de teren unde sunt crescute celebrele vite din rasa Aberdeen Angus. Acestea sunt ingrijite dupa ce se nasc, la o ferma din apropierea orasului de coasta Caernafon, pentru a putea fi apoi mutate pe pasunile manoase din Rhug, pana ajung la maturitate.