Topul oraselor "patrunse" de spiritul Craciunului

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 16:36
3037 citiri
Topul oraselor "patrunse" de spiritul Craciunului

Pentru turistii care nu pot renunta la detaliile semnificative care contribuie la farmecul Craciunului, precum zapada abundenta, florile de gheata pe geam sau vitrinele pline de cadouri si decoratiuni sclipitoare admirate de oameni infrigurati,  opentravel a realizat topul destinatiilor in care spiritul Craciunului se face din plin simtit. 

Destinatii precum Barbados, Maldive sau Maroc cu greu pot fi asociate cu spiritul Craciunului. Cu toate acestea, exista turisti care le prefera in detrimentul unor orase mult mai potrivite pentru sarbatorirea unui

Craciun traditional. Pentru ceilalti, opentravel propune sapte orase excelente pentru atmosfera acestei sarbatori.

Centrul Vechi al Pragai, o bijuterie intr-un glob de zapada

Centrul Vechi din Praga este superb indiferent de sezon, dar in timpul anotimpului rece se transforma intr-un loc aproape magic, luminat de sute de beculete si decoratiuni stralucitoare.

In fiecare an, Piata Centrala se anima datorita zecilor de comercianti care vand papusi si marionete facute de mana, jucarii din lemn, suveniruri sau alte produse de artizanat.

Oferta vanzatorilor este studiata cu atentie atat de localnici cat si de turistii straini.

Acestia se pot incalzi savurand un lichior condimentat, traditional din Cehia (Becherovka), servit alaturi de produse de patiserie cu multa scortisoara (Trdelník).

Craciun cu meniuri traditionale in Quebec

De Craciun, in Quebec, gospodinele pun accent pe feluri de mancare gatite traditional, dupa retete pastrate in familie si pe decoratiuni pregatite de toate rudele.

Canada se bucura de conditii meteo favorabile producerii unui strat abundent de zapada si din acest motiv peisajul canadian la sfarsitul lunii decembrie este cu adevarat de vis.

Strazi inguste, cladiri acoperite de zapada, muzica si trupe de teatru de strada, toate compun un tablou de Craciun de poveste.  La Piata de Craciun, vizitatorii vor gasi o sumedenie de bunatati, de la jucarii facute manual, pana la accesorii impletite, vase din ceramica, bautari si mancaruri traditionale.

Convingeti-va de frumusetea pietei de Craciun de la Viena

Daca exista un oras in Europa care sa combine eleganta sofisticata cu pasiunea pentru confort, cu siguranta acesta trebuie sa fie Viena, precizeaza opentravel.com care subliniaza ca municipiul austriac atinge apogeul la ambele capitole in timpul sarbatorilor de iarna.

Pe de o parte, exista Palatul Schonbrunn si Primaria, somptuos decorate si pe de alta parte avem Piata de Craciun vieneza, care si-a castigat reputatia de a fi una dintre cele mai frumoase din lume.

Mai mult decat atat, aici turistii pot gasi cadouri pentru toate bugetele, pot degusta specialitati culinare austriece sau se pot relaxa urmarind diverse spectacole in aer liber.

De asemenea, vizitatorii se pot bucura de spiritul Craciunului ascultand colinde in salile de concerte sau chiar pe strada, tinand cont ca sunt multe trupe de uratori care ii incanta pe trecatori.

Rovaniemi, scena unui spectacol oferit de aurora boreala

O alta destinatie cu adevarat magica si perfecta pentru petrecerea unui concediu, in special in preajma sarbatorilor de iarna este Rovaniemi, din Finlanda.

Statul nordic profita de toate avantajele pe care le are, din punct de vedere geografic, devenind astfel o atractie turistica importanta.

Cantitatile insemnata de zapada si posibilitatea admirarii unor spectacole unice oferte de aurora boreala sunt argumente greu de combatut care sustin vizitarea Finlandei pe timpul iernii, in ciuda frigului.

Mesterii artizani pregatesc suveniruri de Craciun in  Cologne

O alta destinatie superba pentru vizitat pe timpul iernii este Cologne, o localitatea germana unde cultura, gastronomia, traditiile si istoria sunt domenii puse in valoare mai ales de Craciun.

Straziile aglomerate, pline de ghirlande luminoase, vitrinele magazinelor incarcate cu decoratiuni, cadouri si suvenriuri alaturi de multimea de turisti care se plimba sau partipa la diferitele evenimente organizate de autoritati insufletesc orasul.

Spre exemplu, in Cologne pot fi vazute piese de teatru cu papusi sau mesteri artizani care sculpteaza, picteaza sau decoreaza diverite suveniruri deosebite.

In timpul antoimpului rece, germanii se incalzesc mancand delicatese dulci pe care le servesc alaturi de vin fiert aromat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#cadouri, #craciun, #orase, #piata, #spirit, #turisti , #Atractii turistice