Topul celor mai ieftine tari din lume in care ai putea locui

Vineri, 25 Martie 2011, ora 17:24
25371 citiri
Topul celor mai ieftine tari din lume in care ai putea locui

In lume exista tari unde apartamentele costa foarte putin, produsele de baza si alimentele au un pret extrem de redus si unde, pentru 200 de dolari, poti avea un trai peste medie. Indonezia, Bolivia sau Nauru sunt astfel de exemple, selectate de opentravel.com care nu evita sa prezinte si principalele deazvantaje ale ficarui stat propus, in parte.

Indonezia

Insulele cu peisaje idilice, apusuri de o frumusete greu de descris in cuvinte si un stil arhitectural dificil de depasit sunt argumentele care transforma orasul indonezian Bali intr-un loc din ce in ce mai ravnit pentru planificarea unui concediu sau de ce nu, chiar pentru a petrece restul vietii, considera opentravel.com.

Acesta subliniaza insa ca viata in Indonezia poate fi extrem de ieftina. Fie ca ti-ar placea mai mult sa traiesti pe o insula tropicala sau in centrul plin de viata din capitala Jakarta, vei gasi cu siguranta o zona de locuit pe gustul tau.

Daca umiditatea ridicata nu ar fi o problema permanenta, probabil ca Indonezia ar fi recomandata si pentru cei care isi doresc sa se pensioneze. Un alt mare dezvantaj al statului indonezian este rata mare a somajului. Este destul de dificil sa gasesti un loc de munca, iar daca totusi reusesti, de obicei sunt foarte prost platite.

Paraguay

Paraguay ramane in continuare o destinatie destul de ocolita de turisti, fiind ferit de agitatie si aglomeratie. Tocmai din acest motiv, statul sud-american este un loc potrivit unde ai putea sa traiesti pentru o perioada de timp. In plus, daca iti surade ideea sa iti faci propria ferma de vita, in Paraguay ai aceasta posibilitate. Potrivit ultimelor studii referitoare la costul vietii, statul paraguaian este cea mai ieftina tara din lume.

Cheltuielile pentru un apartament situat chiar in centrul capitalei se ridica la aproximativ 200 de dolari/luna. Produsele de baza costa de asemenea foarte putin, iar mediul de lucru pentru un angajat calificat este destul de favorabil.

Bolivia

Bolivia este in acelasi timp o tara fascinanta, plina de atractii turistice si una extrem de saraca. Poti trai experiente cu adevarat remarcabile in statul bolivian, cum ar fi, de exemplu, o plimbare in “desertul de sare” din Uyuni. Un apartament complet mobilat in centrul orasului nu te va costa mai mult de 200 de dolari pe luna, iar majoritatea produselor sunt foarte ieftine.

Nu e de mirare ca in prezent, Bolivia este considerata paradisul Americii de Sud pentru cei care vor sa se pensioneze. In timp ce localnicii se confrunta de multe ori cu greutatile vietii si sunt obligati sa se descurce cu salarii mici, expatii obtin mult mai multe avantaje si beneficii.

Laos

Vei fi surprins cat de multe lucruri poti face cu putin bani in Laos. Expatii se adapteaza in general, foarte bine la viata locala si au mai multa putere de cumparare decat ar avea in mod normal, in tarile lor.

Te poti caza intr-un apartament nemobilat platind  mai putin de 100 dolari, poti lua masa la restaurantele locale, te poti rasfata periodic intr-un salon SPA, poti face mai multe excursii interesante la sfarsitul saptamanii si poti merge pana la serviciu cu taxiul pentru aproximativ 200 de sute de dolari pe luna.

Majoritatea strainilor aleg sa se cazeze in Vientiane, motiv pentru care aici vei descoperi mai multi pensionari europeni. Capitala este de asemenea un oras cautat de straini, pentru ca este ieftina si sigura. In plus, aici se afla cele mai bune servicii din tara. Singurul dezvantaj major este calitatea redusa a serviciilor medicale si absenta unor medici buni.

Nauru

Daca te numeri printre cei care isi doresc o vila cocheta, intr-o zona exotica, in care sa petreaca restul vietii sau doar o perioada de timp, Nauru se impune pe lista de optiuni. Desi pe aceasta insula traieste natiunea cu cel mai mic numar de oameni, din lume, este considerata un adevarat colt de paradis.

In ceea ce priveste cumparaturile, bunurile sunt de cele mai multe ori importate, motiv pentru care costa putin mai mult decat in alte state care nu sunt insulare, dar per ansamblu, nivelul de trai este destul de ridicat si costul vietii mic.

Lipsa taxelor este un alt argument ce pledeaza in favoarea acestui stat. Departe de a fi o destinatie ideala, Nauru ofera celor pasionati de sporturi de apa mai multe optiuni. Opentravel.com aminteste insa ca Nauru nu poate fi considerat un loc excelent pentru pensionare, dar cu siguranta il recomanda daca vrei sa petreci un timp departe de jungla urbana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#top, #orase ieftine, #nivel de trai , #Atractii turistice