Topul celor mai frumoase ape termale

Marti, 31 Mai 2011, ora 17:43
8129 citiri
Topul celor mai frumoase ape termale

Pe langa beneficiile pentru sanatate, ce nu pot fi neglijate, toate apele termale prezentate in continuare si selectate de opentravel.com sunt deosebit de frumoase si atrag in fiecare an un numar impresionant de turisti. Unele sunt amplasate in zone care permit accesul curiosilor, in schimb ce de altele ar fi mai bine sa nu te apropii.

Indiferent cat de periculoase sunt,  din punct de vedere al localizarii, toate apele termale din topul intocmit de publicatia amintita reprezinta o incantare pentru simturi. Reusesc sa relaxeze privirea prin combinatiile uluitoare de culori si aburi si imbunatatesc considerabil starea de spirit.

Pamukkale

Pamukkale, din Turcia, isi merita pe deplin numele. In limba turca expresia inseamna “castelul din bumbac” si defineste aproape perfect fascinantul obiectiv turistic, inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Atractia turistica este formata din mai multe terase sapate adanc in piatra. Daca iti surade ideea, poti face baie intr-una dintre aceste terase pline cu apa albastra, limpede. De Pamukkale sunt legate mai multe legende, in general referitoare la proprietatile tamaduitoare ale apei termale.

Cu toate acestea, beneficiile aduse sanatatii si numarul mare de turisti, bolnavi de astm si reumatism, care au simtit o imbunatatire a starii generale, nu pot fi trecute cu vederea.

Jigokudani

Padurile greu de strabatut, stancile primejdioase si apa clocotitoare care se revarsa din fisurile aproape invizibile ale pamantului inghetat sunt toate elemente care au constribuit la crearea unei reputatii nemeritate pentru “Valea Iadului”.

Cu toate acestea, in fiecare an milioane de turisti isi programeaza vacanta aici, dornici sa faca baie in apele termale din zona.

In afara de apele termale, Jigokudani mai are o atractie turistica inedita: maimutele din specia Macaques. Acestea obisnuiesc sa isi paraseasca adaposturile din paduri si sa se scalde in apele termale, oferind un spectacol amuzant turistilor.

Huanglong

De-a lungul a mii de ani de evolutii geologice, acest teritoriu izolat, din provincia Huanglong, s-a transformat intr-o zona de o frumusete rara. Nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca sit-ul Huanglong a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Imediat cum patrunzi in padure, vei fi uimit de terasele vaste, de padurea virgina si de iazurile spectaculoase ce sclipesc in lumina soarelui.

Stralucirea variaza de la nuante de portocaliu si galben pana la verde si albastru. Sumedenia de flori inflorite si parfumate, cascadele intortocheate, grotele ce par fara fund, prezenta unui numar de animale pe cale de disparitie, ocrotite prin lege, toate isi aduc aportul si transforma provicincia intr-un taram de basm.

Champagne Pool

La o distanta de doar 20 de minute, de condus cu masina, de localitatea Rotorua, se afla un veritabil paradis geotermal. Aici, intr-un cadrul natural dominat de tufisuri si de vulcani noroiosi, vei descoperi mai multe beneficii ale apelor termale.

Te poti plimba de-a lungul Paletei Artistilor, pe un pod din lemn, poti urmari cum erupe gheizerul Lady Knox, pana la inaltimi de 20 de metri si, mai mult decat atat, de poti bucura de spectacolul coloristic oferit de natura, la Piscina Sampaniei. Bulele de dioxid de carbon transforma apa termala intr-un adevarat Dom Perignon.

Travertine Hot Springs

Localizata la sud de Bridgeport, zona cu ape termale din Travertine este un loc ideal de oprire inainte de masivul muntos Yosemite. Singurul dezavantaj este ca foarte putini turisti stiu de existenta zonei, iar accesul este dificil, din cauza absentei marcajelor.

Pe de alta parte, acest inconvenient este compensat de pastrarea cadrului natural intact. Opentravel.com aminteste ca sunt putini turistii care ajung pana aici, drept urmare, poti face baie linistit, fara sa te feresti de priviri indiscrete.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vacanta, #turisti, #ape termale, #top ape termale, #top vacanta , #Atractii turistice