Topul celor mai exotice destinatii

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 17:06
14013 citiri
Topul celor mai exotice destinatii

Daca ajungi in Florenta, Burgos sau arhipelagul Galapagos, aventura si relaxarea te asteapta la tot pasul. Revista americana Forbes a alcatuit topul celor mai exotice vacante, pe care nu trebuie sa le ignori, in vacanta ce se apropie.

Florenta este expresia unui adevarat centru cultural.  Este unul dintre cele mai elegante orase din Europa, cu o puternica incarcatura istorica, un oras care degaja rafinament, bun gust, cultura si bogatie artistica.

Locul se remarca astfel printr-o abundenta de tezaure arhitecturale, palate si sculpturi medievale si renascentiste, galerii de arta, poduri , biserici si biblioteci.

Una dintre principalele atractii ale orasului este uriasul Dom al catedralei Santa Maria del Fiore, o cladire gotica, un exterior impodobit cu marmura rosie, verde si alba. Cu o vechime de peste 500 de ani, Domul este al treilea monument, ca marime, din lume.

Florenta este de asemenea renumita pentru Galeria Uffizi, una dintre cele mai bune din Europa, care contine o extraordinara colectie de opere de arta ce apartin unora din cei mai mari pictori ai Italiei si o bogata selectie de opere ale lui Flemish sau ale maestrilor francezi. . "Nasterea lui Venus" de Boticelli este una dintre capodoperele expuse in acest muzeu si pe care turistii nu o rateaza niciodata.


Un alt loc ales de revista "Forbes" pentru o vacanta exotica este orasul Burgos, din Spania .Unul dintre cele mai importante orase din nordul Spaniei, Burgos este vizitat de numerosi turisti, atrasi mai ales de Catedrala datand din 1222 si de mormantul eroului legendar El Cid, , unul dintre cele mai iubite personaje ale Spaniei, fiind un simbol si un personaj legendar.

Printre celelalte atractii turistice ale orasului se numara manastirea Las Huelgas, construita de Alfonso VIII si spitalul El Rey, construit de acelasi Alfonso VIII pentru pelerinii care treceau pe aici in drum spre Santiago.




Blue Lagoon din Islanda se remarca in primul rand prin faptul ca reprezinta o locatie noua si absoluta incredibila,aducand alte peisaje si un farmec prea putin cunoscut.

Blue Lagoon se situeaza la cativa zeci de kilometri de capitala Islandei, Reykjavik, fiind un spa geotermal aflat in mijlocul unui camp de lava. Turistii aleg acesta locatie pentru baile in ape termale foarte bogate in saruri minerale, siliciu si alge.


 

Amrum, este o insula aflata pe coasta germana a Marii Nordului. Acest loc este o alegere ideala pentru o evadare din rutina, beneficiind de plaje numeroase si de posibiliatea de a practica sporturi subacvatice. Pentru a te plimba in jurul ei, cel mai des folosita este bicicleta, neavand decat o singura strada pe care se poate circula cu masina.


 

 

 

 

Arhipeleagul Galapagos din Ecudoar este una din cele mai exotice destinatii propuse de revista Forbes. Numite initial Insulele  Vrajite, arhipelagul se bucura de o flora si de o fauna unica pe Pamant, fiind aflate in patrimoniul UNESCO. Arhipelagul este construit din 19 insule, dintre care 13, mai mari, variaza ca suprafata de la 4.588 km² , la 14 km². Cele mai vechi insule din arhipelag au fost formate in urma cu 10 milioane de ani, in urma activitatii tectonice puternice. Cele mai "tinere" insule sunt Isabela si Fernandina, care se formeaza si in momentul de fata, ultima eruptie avand loc in anul 2005.

In arhipelag se gasesc trei vulcani inca activi. Cea mai mare insula din arhipelag este Insula Isabela care, cu o lungime de aproximativ 132 km, acopera mai mult de jumatate din aria de uscat a Arhipelagului Galapagos. Dintre cele mai cunoscute si vizitate sunt:Genovesa,Seymour,Baltra,San Cristobal,Espanola,Santa Maria,Santa Cruz,San Salvador ,Floreana,Rabida,Bartolome,Santa Fe,Fernandina,Santiago,Pinzon.,Marchena.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...