Top 5 tari de vizitat, care nu existau acum 20 de ani

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 18:28
4509 citiri
Top 5 tari de vizitat, care nu existau acum 20 de ani

In urma cu 20 de ani, tari precum Eritrea sau Palau nu existau. In prezent, acestea atrag turistii curiosi, interesati de caracteristicile unice pe care acestea le ofera. Introducerea statelor recent infiintate printre destinatiile turistice remarcabile si intens promovate va mai dura cu siguranta timp, pana atunci insa turisii temerari se bucura de mai multa liniste, preturi mai mici si mai putina aglomeratie.

Republica Ceha

In urma Revolutiei de catifea din 1989, Cehoslovacia s-a divizat, impartindu-se in Republica Ceha si Slovacia.

Desi un stat cu o vechime ce a depasit cu putin 20 ani, tinand cont ca separarea s-a oficializat in 1993, Republica Ceha a castigat un numar semnificativ de turisti, in parte multumita arhitecturii unice a capitalei.

Cartierele elegante din Praga se anime de turisti tot timpul anului, in timp ce in sezon terasele sunt arhipline, mai ales ca locuitorii Cehiei au stiut sa atraga investitii in microberarii.

Pentru cei care prefera mai degraba linistea conferita de un cadru natural unic, Cehia le pune la dispozitie statiuni odihnitoare, precum Olomuc, Telc sau Loket.

Eritrea

O tara exotica, insuficient de bine promovata, desi dispune de numeroase atractii turistice si de o atmosfera speciala, creata de stilul colonial italian combinat cu elementele locale, este Eritrea.

Putinii turisti care au vizitat-o au fost impresionati in special de bauturile pe baza de cafea, specialitati savuroase preparate din boabele obtinute din plantatiile locale.

Capitala statului african se numeste Asmara si este unul dintre putinele locuri de pe glob unde poate fi servita o cafea intra-devar delicioasa. Desigur, gustul este imbunatatit si de ambianta cafenelelor, marea lor majortate decorate intr-un stil futurist, acesta fiind de altfel si o caracteristica pentru Eritrea.

In localitatea Massawa, aflata in apropierea capitalei se pot vedea o sumedenie de cladiri islamice, vechi de secole care au ramas pe strazile inguste, labirintice ale orasului.

Portul acestuia este cautat mai ales de cei interesati de scufundari, pentru ca reprezinta punctul de plecare catre Arhipelagul Dahlak, faimos pentru coralii sai.

Slovacia

In paralel cu Cehia, Slovacia a continuat sa se dezvolte, de la diviziunea celor doua state, in 1993.

Desi Bratislava este mai putin vizitata de turisti, in comparatie cu Praga, acesta mi este im dezavantaj pentru metropola slovaca, pentru ca micile strazi cu specific medieval din centrul istoric, precum si multimea de castele impunatoare pot fi mult mai usor vizitate, printr-o plimbare lejera.

Castelul Spis, unul dintre cele mai mari din Europa, ramane probabil cel mai impresionant pentru turisti, nu doar datorita zidurilor masive din piatra, construite pe mai multe randuri. Privelistea ametitoare care poate fi admirata din spatele acestora, precum si turnurile abrupte sau evenimentele care se organizeaza in incinta cladirii, pe timpul verii sunt alte motive care justifica succesul Castelului Spis printre turisti.

Palau

Cu o populatie mai mica de 20.000 oameni, Palau este una dintre cele mai noi tari incluse pe harta lumii si in acelasi timp una dintre cele mai mici ca suprafata.

Populatia micutei insule Palau este in schimb una foarte ospitaliera, bucurandu-se cand turistii ajung aici pentru a experimenta sporturile acvatice. Oportunitatile oferite iubitorilor de scufundari sunt cu adevarat remarcabile: peste 60 de puncte speciale, precum Blue Corner, Shark City sau Turtle Cove.

Bosnia si Hertegovina

Timp de secole, orasul Sarajevo s-a aflat pe o granita imaginara, delimitata de conflictele religioase, culturale si istorice. Acum insa, Sarajevo este capitala statului Bosnia si Hertegovina si gazduieste fara nicio discriminare oficiala moschei, biserici si sinagogi. Orasul a reinnascut de cand au fost consemnate atacurile asupra sa, in perioada 1992-1996 iar turistii  pot vedea o noua fata a Sarajevo.

Festivalul anual „Noptile din Bascarsija” si Festivalul de Film sunt doua atractii majore, atat pe plan local cat si pe plan mondial. Decorul dominat de trasaturi ale Imperiului Otoman constituie un obiectiv turistic de sine statator.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#destinatii turistice, #tari, #turisti , #Atractii turistice