Silaghi recomanda mentinerea tarifelor pe litoral

Miercuri, 18 Iulie 2007, ora 16:04
1281 citiri

Ministrul turismului Ovidiu Silaghi sfatuieste hotelierii romani sa nu reduca tarifele pe litoral atat timp cat gradul de ocupare este mare si spune ca bulgarii le-au scazut cu pana la 50%, din dorinta de a practica preturi de dumping.

Mamaia2L.jpg5_1.jpg"Nu vad de ce Romania trebuie sa scada preturile, in conditiile in care turistii vin in numar foarte mare pe litoral. Parerea mea este ca bulgarii practica preturi de dumping", a declarat, pentru NewsIn, ministrul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale. Ovidiu Silaghi a adaugat ca litoralul nu este singura atractie turistica a Romaniei, "desi este o componenta importanta".

In ultima saptamana, pe intreg litoralul au fost peste 80.000 de turisti, cele mai aglomerate statiuni au fost Costinesti cu 18.370 turisti, Neptun cu 18.079 turisti, Mamaia cu 16.377 turisti si Eforie cu 14.456 turisti. Un numar mic de turisti se inregistreaza pe plajele din Techirghiol, municipiul Constanta si Vama Veche.

Numarul turistilor straini care isi petrec sejurul pe litoral a ajuns in aceste zile la aproape 10.000, pe primul loc fiind Mamaia cu 5.603 turisti, urmata de Neptun cu 2.256 turisti si Eforie cu 1.035 turisti, fata de un maxim intre 4.000 si 5.000, inregistrat saptamana trecuta.

litoral.jpg"Este un an cum nu a mai avut demult litoralul romanesc", a declarat pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu.

In urma cu o saptamana, secretarul de stat pentru turism din Bulgaria, Aneliya Krushkova, a anuntat ca hotelierii de pe litoralul bulgaresc au redus cu pana la 50% tarifele la cazare din cauza scaderii constante a numarului de turisti. Potrivit oficialului de la Sofia, tot mai multi bulgari prefera sa-si petreaca vacantele in strainatate. In primele patru luni ale acestui an, bulgarii au cheltuit aproximativ 390 milioane euro pentru sejururile externe, cu 17% mai mult decat in 2006.

Bulgaria a devenit una dintre primele trei destinatii turistice preferate de europeni, impreuna cu Grecia si Tunisia. Pentru aceasta vara, agentiile de turism se asteapta la o crestere cu 12% a numarului de turisti straini ce vor prefera Bulgaria ca destinatie de vacanta, iar 60% dintre acestia vor veni din statele membre ale Uniunii Europene.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...