Premierul Tariceanu vrea proiecte concrete in turism, nu strategii abstracte

Vineri, 02 Martie 2007, ora 02:02
1107 citiri

Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a cerut, joi, operatorilor din turism, in deschiderea lucrarilor Comitetului de Evaluare a Master Planului pentru Dezvoltarea Turismului, sa renunte la strategiile abstracte, care nu sunt aplicate niciodata, si sa prezinte proiecte concrete pentru imbunatatirea conditiilor si a serviciilor din domeniu.

Seful Executivului a afirmat ca tarifele ridicate din turism si constructiile executate, in special in Delta, fara minime reguli de bun-simt, ii determina pe turistii romani sa isi petreaca vacantele in tari ca Turcia sau Grecia. Premierul Tariceanu a subliniat ca acest fenomen va continua in lipsa unor masuri clare de imbunatatire a serviciilor.

"M-am saturat de strategii si planuri, vreau proiecte concrete cu termene si masuri. Asa trebuie sa lucrati! Cu mine nu veti fi prieteni daca lucrati cu strategii. Vreau sa vad ca se realizeaza ceva concret", le-a spus premierul Tariceanu operatorilor din turism prezenti in sala.

El a afirmat ca atractiile turistice principale ale Romaniei, Delta Dunarii si bisericile din Moldova si Bucovina, nu pot fi valorificate din cauza constructiilor executate fara respectarea normelor, iar tarifele practicate pe litoral sunt prea "piperate" in raport cu serviciile puse la dispozitie.

"Mergeti in Delta sa vedeti ce catastrofa este. In stilul acesta, Delta o sa fie un turn al lui Babel. Destinatiile turistice vor arata ca niste monstri ", a mai spus seful Executivului.

El a subliniat ca "in Romania avem de-a face in domeniul turismului cu mituri si realitati".

"Eu sunt bucurestean get-beget si, cand plec undeva, mi-e dor de praful si de caldura sufocanta din Bucuresti. Imi place sa ma plimb cu motocicleta pe Bulevardul Aviatorilor. Imi place litoralul romanesc si mi-am cumparat o casa pe malul marii. Dar trebuie sa recunoastem ca este o uriasa diferenta daca este sa comparam conditiile noastre de practicare a turismului cu cele din zone ca Mediterana. Nu putem face turism cu preturi mai mari decat cele din destinatii forte si nu ii putem forta pe romani sa nu plece in vacanta in Turcia sau Grecia, unde sunt conditii superioare si tarife mai mici", a spus primul-ministru.

Premierul Tariceanu a declarat ca spera ca "reuniunea de astazi sa fie un moment decisiv, care sa contribuie la relansarea turismului romanesc".

Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a spus ca Master Planul va fi un succes doar daca recomandarile documentului vor fi puse in aplicare de toti actorii implicati in turism.

Master Planul va stabili potentialul de dezvoltare a turismului din tara noastra pentru urmatorii 20 de ani, fiind realizat de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Turismului (OMT).

Master Planul este prevazut sa se finalizeze pana la inceputul lunii iulie a.c. si va cuprinde un plan de implementare detaliat.

La eveniment au participat, de asemenea, presedintele ANT, Monica Barbuletiu, responsabilul OMT pentru Europa si Asia, Amr Abdel Ghaffar, si coordonatorul expertilor internationali, Richard Butchellor.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...