Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hunedoara: Castelul Corvinilor, promovat prin noile tehnologii in Elvetia

Hunedoara: Castelul Corvinilor, promovat prin noile tehnologii in Elvetia

Vizitatorii targului international de turism de la Lugano, cel mai important de acest fel din Elvetia, vor putea face un tur virtual al Castelului Corvinilor din Hunedoara, gratie unei aplicatii pentru smartphone ce va fi pusa gratuit la dispozitia acestora, dupa ce vor scana un cod QR vizibil pe materialele promotionale ale monumentului istoric.

Targul 'Swiss International Holiday Exhibition' va avea loc in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie, iar Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi reprezentat in cadrul acestuia cu un stand la care, pe langa brosurile si pliantele obisnuite, vizitatorii vor putea admira si o impresionanta macheta 3D a monumentului istoric.

'Castelul Corvinilor inregistreaza o premiera nationala prin faptul ca prezinta o aplicatie dezvoltata special pentru acest eveniment. Este o modalitate de promovare inedita, inovativa, care permite oricarui utilizator de smartphone sa efectueze o vizita virtuala la castel, insotit de imagini si de comentarii in cinci limbi straine. In acest fel, ne dorim sa atragem atentia asupra acestui monument extrem de frumos din Romania si sa crestem numarul de vizitatori la castel', a declarat luni, pentru Agerpres, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Aplicatia ce va fi prezentata la targul de turism din Elvetia a fost dezvoltata de o companie romaneasca si se constituie ca un ghid multimedia ce prezinta Castelul Corvinilor intr-un concept integrat de imagine, sunet si text. In plus, fotografiile ce sunt disponibile in cadrul turului virtual pot fi marite pana la nivel de detaliu, pentru ca vizitatorii sa poata vedea toate frumusetile castelului.

'Aplicatia este disponibila in perioada targului, dar, o data descarcata, poate fi pastrata in smartphone-ul personal atat timp cat doreste utilizatorul acestuia. Este pentru prima oara cand un obiectiv turistic din Romania este promovat prin acest gen de tehnologie la un targ de turism din strainatate', a aratat Marius Dunaroaia, reprezentantul companiei care a dezvoltat aplicatia ce permite turul virtual al castelului din Hunedoara.

Turul virtual al Castelului Corvinilor va fi prezentat si la targul international de turism de la Londra, in perioada 3-6 noiembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1485 ori