Descopera atractiile subacvatice din Galapagos

Luni, 08 August 2011, ora 17:34
2838 citiri
Descopera atractiile subacvatice din Galapagos

Arhipelagul Galapagos, din Pacific, aflat la aproximativ 1000 de kilometri de linia Ecuatorului a primit, de-a lungul timpului, multe denumiri, care variaza de la „un muzeu viu”, pana la o „lume in miniatura”. Toate sunt adevarate si niciuna nu poate sublinia frumusetea acestui paradis.

Turistii vin aici in primul rand pentru viata salbatica. De la broastele testoase gigant, care traverseaza lenes padurile, pana la iguanele galbene care stralucesc in soare, toate sunt specii deosebit de interesante, care iti vor placea, chiar daca nu esti un fan declarat al biologiei.

Singurul aspect care depaseste in spectacol exemplarele faunei si florei de pe uscat consta in lumea subacvatica raspandita peste tot in jurul acestor insule vulcanice.

Studiaza leii de mare

Peste tot, in jurul arhipelagului, vei gasi lei de mare. Sunt masivi, dar in ciuda greutatii mari, deosebit de agili si de jucausi. Fascinant este faptul ca te poti distra alaturi de ei.

Nu trebuie sa te scufunzi la adancimi mari, ci pur si simplu sa iti iei echipamentul de snorkeling si sa alegi o zona frecventata de ei.

Daca nu te temi de aspectul lor impunator, s-ar putea chiar sa te joci cu ei si sa fii uimit cand iti vor ciuguli din palme, aidoma unor porumbei, scrie lonelyplanet.com.

Canalul cuprins intre Insule din Nord si cele din Sud gazduieste un numar mare de astfel de specimente, curioase si jucause. La polul opus, intre North Seymour si Baltra, ai posibilitatea sa te scufunzi la adancimi mai mari si sa ii observi pe leii de mare sub apa.

Inoata cu „dinozaurii”

Iguana marina, specifica pentru Galapagos, este singura soparla de pe planeta care se scufunda in apa, noteaza publicatia amintita. Se presupune ca „locuieste” pe aceste teritorii de mai bine de 9 milioane de ani si are un aspect desprins, parca, din seria Jurassic Park.

Soparla nu este masiva si nici foarte mare, in conditiile in care rareori depaseste 1 metru in lungime. Cele mai multe exemplare se afla in regiunea Pristine Fernandina, cea mai vestica zona din insulele centrale ale arhipelagului.

Scufunda-te cu rechinii ciocan

Daca ai curaj si esti dornic de o experienta plina de adrenalina, poti face scufundari cu rechini ciocan. Acestia au capetele mari, dar gurile mici, un aspect demn de mentionat, mai ales ca exista posibilitatea sa te trezesti inconjurat de 300 de astfel de pesti.

Gordon Rocks, chiar in nordul Insulelor Plaza, ascunde un vulcan stins. In locul in care bucati din peretele stancos se desprind si se prabusesc in apa, zeci de rechini ciocan, vulturi si testoase se aduna, curioase.

Joaca-te cu pinguinii

Pinguinii din Galapagos sunt putini, maxim 1500 de suflete, dar, cu putin noroc, ii poti observa cum se plimba pe creste. Unul dintre cele mai bune locuri in care ii poti descoperi este in Insula Bartolome. Milioanele de pesti argintii atrag pradatorii infometati.

Pinguinii si leii de mare se bat pe mancare si ofera un spectacol greu de uitat. Pe Insula Isabela, in apele din largul Punta Vicente Roca, se mai gasesc pinguini. Tot aici poti vedea si cormoranul care se scufunda la adancimi mari, un alt simbol pentru Galapagos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#atractii turistice galapagos, #turisti, #vacanta galapagos , #Atractii turistice