Cele mai "ascunse" plaje din lume

Luni, 04 Iulie 2011, ora 17:57
4925 citiri
Cele mai "ascunse" plaje din lume

Tenerife, Maldive si Caraibe ocupa printre primele pozitii in topul plajelor celebre din lume. La polul opus, lonelyplanet.com le-a selectat pe cele din Insulele Stramtorii Torres, din Australia, excelente pentru sporturi de apa, Iles du Salut, din Guiana Franceza, folosite ca decor pentru filmul Papillion si  Insula Hog, o destinatie de vacanta excelenta pentru „piratii” moderni.

Insulele Stramtorii Torres, Australia

Insulele Stramtorii Torres, din Australia, te provoaca sa iti imaginezi cum ar fi aratat continentul australian daca europenii nu ar fi venit, scrie lonelyplanet.com.

Cele 274 de insule din Stramtoarea Torres pastreaza o cultura unica a unui trib care face legatura, din punct de vedere social, intre aborigenii localnici si locuitorii din Papua Noua Guinee.

Plajele salbatice impanzesc zona, iar Marea Bariera de Corali este o atractie turistica in plus, excelenta pentru iubitorii de scufundari. Pe insulele Horn si Thursday (Joi) exista hoteluri si sunt avioane care fac legatura cu Australia, insa accesul pe celelalte insule depinde strict de consiliile tribale locale.

Yaeyama Islands, Japonia

Idilicele Insule Yaeyama sunt situate in extremitatea sudica a arhipelagului japonez. Foarte asemenatoare cu mult mai celebrele Caraibe, insulele Iriomote, Taketomi si Ishigaki sunt caracterizate de soare, plaje acoperite cu nisip fin si …sushi.

Ishigaki are cele mai bune plaje, in timp ce Taketomi este faimos pentru casele sale construite intr-un stil traditional japonez. Pe Rukyuan Iriomote exista un loc de joaca amenajat pentru copii si conceput in asa fel incat sa semene cu o junga in miniatura.

Iles du Salut, Guyana Franceza

Desi majoritatea oamenilor au auzit, cel putin o data in viata, despre Insula Diavolului, putini sunt cei care o pot localiza usor, pe harta, aminteste lonelyplanet.com. Cea mai mica dintre cele trei insule care formeaza arhipelagul, Iles du Salut a fost, initial, un penitenciar.

Fiind despartita de Guyana Franceza de 11 kilometri de ape adanci, pline de rechini, insula era perfecta pentru acest scop.

De altfel, Steve McQueen a incercat de mai multe ori sa “evadeze” de aici, in Papillon. Cu toate acestea, cei mai multi turisti sunt “prizonieri” de buna voie pe Iles du Salut, atrasi de numarul mare de palmieri, de galagiosii papagali, din specia “arakanga”, si nu in ultimul rand de ruinele fostelor inchisori.

La toate acestea se adauga plajele nesfarsite, acoperite de nisip fin.

Ulleungdo, Coreea de Sud

Ulleungdo, din Coreea de Sud,reprezinta paradisul drumetiilor montane, pentru ca se spune ca poluarea a ocolit insula vulcanica. In plus, aceasta nu are nici serpi si nici hoti, mai titreaza publicatia amintita.

Feriboturile parcurg zilnic drumul de pe continent la micutul port Dodong-ri. De aici se pot parcurge mai multe trasee, pana la vargul Seonginbong, cu altitudinea de 984 de metri.

Pe de alta parte, daca nu esti interesat in drumetii, mergi in Dokdo, unde ai ocazia sa inchiriezi o barca si sa strabati tinutul disputat de Japonia si Coreea de Sud.

San Blás Archipelago, Panama

Panama nu se numara printre primele destinatii care iti vin in minte, atunci cand te gandesti la Caraibe. Cu toate acestea, statul din America Centrala dispune de recifuri de corali care pot rivaliza oricand cu structurile similare, din Cayman sau din Insulele Virgine.

Pe harta, arhipelagul pare ca o semiluna de 365 de insule mici, raspandite in apele calde din partea sudica a Caraibelor.

Plajele sunt lungi, netulburate de turisti si lipsite de gunoaie. Pe de alta parte, nu exista hoteluri de lux. Singurele locuri de cazare sunt disponibile in casele din sat, iar cina inseamna captura pe ziua respectiva a pescarilor, puncteaza publicatia americana.

Penghu Islands, Taiwan

Administrate de la Taipei, cele 90 de insule care formeaza arhipelagul Penghu sunt potrivite pentru a explora cultura locala. Peisajul pitoresc si plajele superbe atrag din ce in ce mai multi turisti, care au descoperit secretul acestei zone.

Capitala, Majung, este un taram dominat de carute trase de boi, de stanci de bazalt si de temple antice, dedicate zeitei Matsu, protectoarea marii.

Bay Islands & Hog Islands, Honduras

Insula acoperita de nisip de cobalt, care pluteste langa coasta Hondurasului a fost, pe vremuri, destinatia favorita de talhari, pirati si corsari, inclusiv temutul Henry Morgan, cunoscut, mai degraba, sub numele de Barba Neagra.

In prezent, insa, Insulele sunt renumite pentru plajele frumoase, pentru posibilitatea practicarii sporturilor acvatice si pentru atmosfera tropicala.

Statiunea Cayos Cochinos, aflata pe Insula Hog, „gazduieste” nu mai putin de 13 recifuri de corali si este inconjurata de apele de un albastru stralucitor, transformand-o intr-o destinatie de vacanta excelenta pentru „piratii” moderni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#plaja, #plaje turisti, #top plaje, #vacante , #Atractii turistice