Cascadorie in Muntii Alpi

Vineri, 26 August 2005, ora 01:19
1620 citiri

Mai putin de 1.000 de km si o jumatate de zi de condus de la Timisoara pina la cascada Krimml, cea mai inalta din Europa si cu siguranta cea mai spectaculoasa din toti Alpii. Repede la austrieci pina nu vine toamna!

380 de metri de cascada, la o inaltime de peste 1.000 de metri deasupra nivelului marii. Krimml se afla in inima Parcului National A"Hohe TauernA", cel mai mare de acest fel din intreaga Europa Centrala. O mare parte din apa cascadei provine de la 12 ghetari situati in Masivul Venediger. Impartita in trei cascade uriase, dintre care una insumeaza singura o cadere in gol de 65 de metri, Krimml contorizeaza in fiecare secunda peste 150 de metri cubi de apa. Imaginea spectaculoasa a caderii de apa poate fi vazuta de la distante considerabile, in timp ce zgomotul acesteia se aude la o distanta de citiva kilometri.

Apa si ceva in plus

Oportunitatile sint nenumarate pe Valea Ziller, localitate in care se afla Krimml si care este, dupa spusele celor care au trecut prin zona, A"cea mai vizitata din lumeA". Pentru cei care se grabesc sa-si faca bagajele, Krimml este un loc ideal pentru plimbarile pe jos sau cu bicicleta. In zona exista sute de kilometri care se lasa explorati la orice ora. La fel de bine se poate insa opta pentru o partida de calarie sau pentru catarari pe culmile Alpilor din zona Tirolului sau a Salzburgului. Altii pot alege oricind localitatea ca destinatie de schi pe timpul iernii. A"Zillertal ArenaA" este renumita pentru oferta de sporturi de iarna, care mai de care mai neconventionale. Un pachet de sapte zile la Krimml se ridica la 219 euro. In acest pret sint incluse cazarea la o demipensiune si masa (mic dejun si prinz).

Desert austriac

Tara mica, Austria e usor de strabatut. De la Krimml sint mai putin de 150 de kilometri pina la Salzburg. Un vizitator care se respecta va incercui fara remuscari pe harta sa turistica Salzburgul, orasul baroc in care s-a nascut Mozart. Orasul si imprejurimile sale gazduiesc patru cladiri istorice, dintre care fortareata Hohensalzburg, care dateaza din secolul al XI-lea, este cea mai mare din Europa. De asemenea, la sfirsitul acestei luni, aici se desfasoara faimosul festival de la Salzburg, care face din orasul austriac o veritabila capitala culturala a lumii. La citiva zeci de kilometri mai la sud se gaseste Eisriesenwelt Werfen, cea mai mare pestera de gheata din lume, redeschisa publicului in luna aprilie a acestui an. Tot in zona se afla si localitatea Hallein, oras faimos pentru sarea sa inca din secolul al XIII-lea. Mina, deschisa si acum vizitatorilor, ofera un tur care include coborirea pe un tobogan, precum si o calatorie cu trenul subteran.

La granita germana

Innsbruck, capitala regiunii Tirol, se afla de asemenea la numai 100 de kilometri distanta de Krimml. Dintre orasele comparabile ca marime, Innsbruck este, fara doar si poate, unul dintre cele mai frumoase din lume. Aici se gaseste faimoasa gradina zoologica Alpenzoo, unde pot fi vazute exemplare ale unor specii pe cale de disparitie din Alpi. Muzeul Ferdinandeum este un alt punct de atractie turistica datorita colectiei sale impresionante de arta gotica.

Cotidianul

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...