Care sunt tendintele turistice in 2011?

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 16:37
2603 citiri
Care sunt tendintele turistice in 2011?

Albania, Brazilia si Republica Capului Verde au fost selectate de lonelyplanet.com in topul potentialelor destinatii turistice ale anului viitor. Publicatia a preferat Albania pentru ca si-a depasit reputatia de tara periculoasa, Brazilia pentru ca va organiza Cupa Mondiala de Fotbal si insulele din Republica Capului Verde pentru exotismul desavarsit de care dispun.

Albania, subestimata

Pana nu de mult, Balcanii erau considerati o destinatie doar pentru turistii curajosi, avand in vedere contextul economico-social din regiune, iar dintre acestia  cei cu adevarat temerari alegeau sa mearga in Albania.

Lucrurile s-au schimbat de cand excursionistii cu rucsacul in spate si-au incercat norocul in Albania si au ramas multumiti, titreaza lonelyplanet.com, care precizeaza ca turistii s-au intors in tarile natale si au povestit despre avantajele statului albanez.

In Albania exista plaje curate, gastronomie incitanta, cluburi de noapte provocatoare si nu in ultimul rand numeroase obiective turistice importante din punct de vedere istoric.

Pe langa toate acestea, albanezii sunt foarte ospitalieri si amabili cu turistii. In ceea ce ii priveste pe ultimii, ei isi pot planifica o vacanta "de moda veche", spontana si fara un itinerariu pre-stabilit, intrucat in Albania vor gasi oricand cazare la preturi avantajose si  zone de vizitat.

Brazilia va organiza Cupa Mondiala de Fotbal

Albania este urmata de Brazilia, in topul potentialelor tendinte  turistice pentru anul viitor intocmit de lonelyplanet.

Statul brazilian beneficiaza de reputatia Carnavalului organizat aici si cu siguranta va profita de noul sau stat de tara organizatoare a Cupei Mondiale de Fotbal in 2014. Mai mult decat atat, Brazilia a castigat si dreptul de a gazdui editia de vara a Jocurilor Olimpice din 2016.

Pana atunci, insa, brazilienii se pregatesc intens, construind, amenajand si modernizand mai multe cladiri. Exista chiar un proiect care prevede construirea unei linii de cale ferata pentru trenurile de mare viteza, intre Rio si San Paolo.

Turistii se vor bucura de “noul look”  al Braziliei si chiar de o serie de oferte speciale, in conditiile in care hotelurile se afla intr-o permanenta expansiune, ridicand noi unitati de cazare, si incercand sa atraga un numar cat mai mare de oaspeti prin reduceri de pret.

Competitia se manifesta si intre firmele de transport aerian, dornice sa profite de potentialul turistic imens generat de cele doua evenimente sportive.

Insulele Capului  Verde, un paradis verde

Podiumul celor trei destinatii turistice care marcheaza tendintele pentru 2011, in opinia jurnalistilor de lonelyplanet.com, este completat de Republica Capului Verde, si mai exact de insulele cuprinse in acest arhipelag, o destinatie exotica insuficient de bine cunoscuta.

Localnicii au fost dintoteauna constienti de faptul ca lumea este mult mai mare, dar se pare ca “restul lumii” de abia acum descopera exotismul si farmecul unic al insulelor.

Poate nu ar trebui sa surprinda pe nimeni acest aspect, avand in vedere ca pe harta, insulele sunt reprezentante doar ca niste puncte pierdute pe suprafata imensa a coastei africane.

Harta eclipseaza frumusetea arhipelagului care a inceput sa fie vizitat din ce in ce mai des de europenii care fug de timpul urat, specific anotimpurilor reci de pe continent si vin in Republica Capului Verde pentru soare si vreme calda si frumoasa.

Printre principalele atractii turistice pe care mizeaza republica se numara platourile montane, vulcanul imens, oportunitatea de practicare a sporturilor acvatice si o sumedenie de festivale locale.

La toate acestea se adauga clima insorita in majoritatea zilelor din an, precum si plajele acoperite de nisip fin.

Panama a scapat de influenta occidentala

Criza economica a stopat avantul investitorilor care au renuntat sa mai aloce bani pentru dezvoltarea infrastructurii si proiectelor din Panama.

Din aceasta cauza, nu s-au mai ridicat cladiri de birouri inalte, nu s-au mai deschis cazinouri si nici nu au mai fost inaugurate centre comerciale.

In pofida acestor limitari, turistii continua sa vina in Panama. Lonelyplanet.com sugereaza chiar ca tocmai oprirea dezvoltarii de influenta capitalista ii incurajeaza pe turisti, pentru ca acestia pot vizita locurile autentice panameze si pot studia adevarata arhitectura locala.

Un loc care surprinde farmecul panamez este Comarca de Kuna Yala, unde cei curiosi pot studia casele traditionale panameze, situate pe plaja, in apropierea junglei.

Din 2011 capitala statului Panama va deveni si “mai verde”, pentru ca se va deschide "BioMuseul", un proiect revolutionar, al carui desing a fost realizat de Frank Gehry. Scopul muzeului este promovarea si celebrarea varietatii ecosistemelor.

Bulgaria, un concurent pentru Romania

Bulgaria i-a surprins intotdeauna pe cei care au ales-o ca destinatie de vacanta si din acest motiv statul bulgar a ramas prezent in topul tendintelor turistice pentru anul viitor.

Bulgarii stiu sa profite de relieful pe care il au in tara, cu piscuri inzapezite, dar si cu iesire la Marea Neagra, si au imbunatit infrastructura rutiera, astfel incat turistii sa ajunga mai usor.

De-a lungul istoriei, tara vecina cu Romania a  primit influenta mai multor popoare: de la turci a copiat anumite elemente arhitecturale, in timp ce de la greci a invatat sa prepare vinul.

In prezent, partiile de schi sunt cautate de amatorii sporturilor de iarna, datorita pretului mic, iar litoralul bulgaresc reprezinta chiar o alternativa si pentru romani, fiind pe primele pozitii in clasamentul preferintelor acestora.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#tendinte, #turisti, #turistice, #vacanta , #Atractii turistice