Atractiile turistice de pe Valea Prahovei

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 15:44
8155 citiri
Atractiile turistice de pe Valea Prahovei

Valea Prahovei si litoralul sunt cele mai cautate destinatii de turistii romani. Pe langa obiectivele turistice deja cunoscute, cum ar fi Complexul Peles, "Babele" si "Sfinxul" de pe platou Bucegi, din Busteni, pe Valea Prahovei puteti vedea si alte monumente istorice frumoase si apreciate fie pentru legendele locale, fie pentru stilul arhitectural folosit. 

Pe langa ansamblul  Peles, format din castelul cu acelasi nume, din Pelisor si din complexul Furnica, in Sinaia mai puteti vedea cladirea cazinoului si Manastirea Sinaia.

Spatarul Mihail Cantacuzino, puternic impresionat de manastirea Sfanta Ecateria din Ierusalim a decis realizarea unei constructii similare in Sinaia.

Lacasul de cult adaposteste prima Biblie tradusa si tiparita in limba romana, o colectie de icoane vechi de 200 de ani, iar in curtea vechii manastiri, se afla cavoul primului-ministru al Romaniei din perioada Primului Razboi Mondial, Take Ionescu.

Arhitectii proiectasera Biserica veche pentru a gazdui 12 calugari, dar cu timpul numarul acestora s-a marit si s-a ajuns la constructia noului lacas de cult.

Cazinoul din Sinaia a iesit in prezent din circuitul jocurilor de noroc si s-a transformat in Centrul International de Conferinte. Turistii sunt  impresionati de arhitectura conceputa de Petre Antonescu.

Tot in aceasta statiune puteti vizita casa memoriala a compozitorului George Enescu, aflata in cartierul Cumpatu, singurul din Sinaia care se afla pe malul drept al raului Prahova, potrivit infopensiuni.ro.

O alta casa memoriala in are puteti intra daca mergeti pe Valea Prahovei, in Busteni, este cea a scriitorului Cezar Petrescu.

In Comarnic puteti vizita Castelul Posada, situat langa Muzeul Cinegetic Posada, Pestera Comarnic, Biserica Sf Nicoale si Schitul Lespezi.

Monumentul Cinegetic Posada este plin de trofee vanatoresti, dar si de obiecte de ceramica, tapiserii si mobilier de epoca. In plus, aici pot fi admirate exemplare de zimbri, mufloni (berbeci salbatici) si dropii.

Pestera Comarnic nu este amenajata si nici electrificata, dar se poate vizita cu ajutorul unui ghid calificat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#moscova, #turisti, #concediu, #valea, #prahovei, #sinaia, #busteni , #Atractii turistice