Normele privind avizele pentru pensiunile agroturistice, publicate oficial

Luni, 21 Martie 2011, ora 14:30
3579 citiri
Normele privind avizele pentru pensiunile agroturistice, publicate oficial

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta ca a publicat pe pagina oficiala de internet Ordinul nr. 1051 din 3 martie 2011 pentru aprobarea normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, emis de MDRT, informeaza NewsIn.

Acesta abroga Ordinul nr. 899 din 9 februarie 2011.

Normele metodologice sunt corelate cu specificatiile fisei tehnice a Masurii 313 "Incurajarea activitatilor turistice" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013.

"In Anexa 1.5 la Normele Metodologice ale acestui Ordin, sunt detaliate "Criteriile obligatorii privind clasificarea structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare de tip pensiune turistica si pensiune agroturistica", criterii care trebuie respectate si de catre cei care vor sa implementeze proiecte finantate cu fonduri nerambursabile prin Masura 313", se spune in comunicat.

Astfel, in aceasta Anexa se precizeaza si faptul ca amplasarea pensiunilor turistice din mediul rural trebuie realizata pe un teren de cel putin 1.000 metri patrati, spre deosebire de Ordinul abrogat, nr. 899, in care se preciza faptul ca pentru pensiunile agroturistice nou infiintate este necesar un spatiu de minimum 2000 mp.

Ordinul nr. 1051/03.03.2011 a fost emis de catre Ministrul dezvoltarii regionale si turismului si a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 182/2011 si 182bis/2011. 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#brevete de turism, # pensiuni agroturistice, # eliberarea avizelor pentru pensiuni , #Agroturism