Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantari pentru pensiuni agroturistice

Finantari pentru pensiuni agroturistice
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a lansat produsul de finantare Ecoambient, destinat sustinerii pensiunilor turistice rurale, se anunta intr-un comunicat de presa al FNGCIMM. Produsul Ecoambient, care face parte din Programul Ecoambient, asigura o finantare de pana la 100.000 lei si permite utilizarea banilor atat pentru dotarea, evaluarea si atestarea pensiunilor turistice, cat si pentru sustinerea activitatilor curente, se afirma in comunicat.
Perioada de acordare este cuprinsa intre 24 si 60 luni, cu o dobanda variabila care pleaca de la 10 % pe an. Garantarea intregii finantari se face cu bilet la ordin emis de solicitant in favoarea Fondului.

Infiintat in 2001, FNGCIMM are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie. La finele lunii iunie, capitalul sau social se ridica la valoarea de 198,99 milioane de lei.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate si sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.
Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori