Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agro-Turism 2001 - Bran
Numarul pensiunilor turistice si agroturistice clasificate din zona Bran a depasit 220

Agro-Turism 2001 - Bran Numarul pensiunilor turistice si agroturistice clasificate din zona Bran a depasit 220
Numarul pensiunilor turistice si agroturistice clasificate din zona Bran a depasit 220, dupa ce, exact la jumatatea anului 2001, un numar de 22 de proprietari de astfel de structuri de cazare au primit, din partea Ministerulu Numarul pensiunilor turistice si agroturistice clasificate din zona Bran a depasit 220, dupa ce, exact la jumatatea anului 2001, un numar de 22 de proprietari de astfel de structuri de cazare au primit, din partea Ministerului Turismului, certificate de clasificare cu o margareta sau doua margarete. Cele 22 de pensiuni se adauga celor aproape 200 din aceasta zona, omologate de catre Ministerul Turismului si avand clasificari de la una la patru margarete.
"Numarul margaretelor este dat de confortul pe care il pun la dispozitia turistilor aceste pensiuni.
Pentru ca o pensiune sa fie omologata cu o margareta trebuie sa aiba cel putin doua camere de inchiriat, accesul turistilor sa se realizeze separat si sa existe o baie destinata numai turistilor.
In functie de dotari si amplasament creste clasificare acestor pensiuni si, implicit, numarul de margarete", a declarat presei Marilena Stoian, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Romania (ANTREC).

Un Ordin al fostei Autoritatii Nationale pentru Turism, din aprilie 1997, stabileste ca toate unitatile din turismul rural trebuie sa indeplineasca anumite conditii de confort pentru a fi omologate si clasificate - pe margarete.
Comisia Tehnica de omologare este formata din reprezentanti ai Oficiului de Autorizare si Control in Turism si ai ANTREC, un grup de 30 de membri ai asociatiei fiind experti in clasificarea si omologarea unitatilor din turismul rural, in urma absolvirii cursurilor de specialitate.

ANTREC a fost infiintata in anul 1994, avind in prezent o retea de 30 de filiale in toata tara, cu un numar de 2.500 de pensiuni turistice si agroturistice omologate, insumind 7.500 de locuri.
ANTREC este o organizatie neguvernamentala, apolitica, non-profit, membra a Federatiei Europene de Turism Rural - EUROGITES.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1254 ori