Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tarifele la vacantele contractate nu se vor majora

Tarifele la vacantele contractate nu se vor majora

Tarifele la cazarea de pe litoral nu s evor majora de la 1 iulie, cel putin pentru vacantele contractate de agentiile de turism, sustin reprezentantii Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litora-lDelta Dunarii.

Presedintele Asociatiei, Corina Martin, a precizat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca tarifele de cazare pe Litoral nu vor creste de la 1 iulie pentru vacantele deja contractate, cu 30 la suta, asa cum a aparut informatia in presa.

"In realitate, sunt posibile unele majorari, dar care se aplica numai la receptiile hoteliere, pentru turistii care nu au cumparat deja o vacanta si care nu au apelat la agentiile de turism.


Deci, vorbim in acest caz de numai cinci la suta din circulatia turistica spre Litoral, intrucat 95 la suta dintre turisti au achizitionat deja vacanta la tarifele din programele speciale, prin agentiile de turism", spune Corina Martin.


Ea a mai precizat ca nici in situatia turistilor care se prezinta direct la receptiile hotelurilor nu se prevad cresteri semnificative la pretul cazarii.


"Avand in vedere ca in acest sezon ne confruntam, pana in acest moment, cu o scadere cu circa 20 la suta a numarului de turisti romani pentru destinatiile romanesti, nu estimam cresteri substantiale ale tarifelor in perioada urmatoare", mentioneaza Corina Martin


Ea a precizat ca aceste fluctuatii de tarife intre sezon si extrasezon sunt absolut firesti in orice destinatie de vara in momentul in care se trece la perioada de varf de sezon, si tin de mecanismul cererii si ofertei.


In plus, ea mai spune ca turistii au la dispozitie mai multe programe speciale, prin care se incearca atragerea lor pe litoralul romanesc.


"De exemplu, programul «Inscrieri timpurii» are la baza achizitionarea unei vacante din timp, mai exact cu cateva luni inainte, in orice perioada din an, si clientul poate beneficia de reduceri de preturi de pana la 30 la suta.


Un alt program, introdus in perioada de sezon, este si «Zile gratuite de vacanta», derulat in perioada 15 iunie - 15 iulie si 15 august - 15 septembrie.


Programul, realizat in parteneriat cu hotelierii din Romania, include oferte speciale care vin in sprijinul turistilor prin acordarea unui numar de zile gratuite de vacanta, dupa modelul «platesti cinci nopti si stai sase sau chiar sapte»", a mai precizat Corina Martin.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1237 ori