Proprietarii agentiei online Vola.ro vand 30% din firma

Luni, 17 Iunie 2013, ora 14:41
2056 citiri
Proprietarii agentiei online Vola.ro vand 30% din firma
Daniel Truica, Co-fondatorul Vola.ro

Proprietarii agentiei online de turism Vola.ro vor sa vanda 30% din actiunile grupului care detine firma din Romania si care activeaza si pe pietele din Polonia, Ucraina si Vietnam, a declarat Daniel Truica, managing partner Vola.ro, care evalueaza grupul la 27-30 milioane euro.

"Noi mai avem un business similar in Polonia, unul in Ucraina si altul in Vietnam. Cam trei sferturi din volumul activitatii grupului este in Polonia. Ucraina se va apropia de 1,5 milioane de euro in acest an, iar activitatea din Vietnam este chiar la inceput. Eu nu am actiuni la societatile din Polonia, Ucraina sau Vietnam, insa avem o intelegere ca la momentul vanzarii o sa am participatie de 25% in tot grupul, pentru ca intentionam sa vindem tot grupul, nu doar afacerea din Romania", a spus Truica.

Daniel Truica detine 33,3% din Vola.ro, firma inregistrata in Romania, cu afaceri de aproape 21 de milioane de euro anul trecut. Restul de 66,6% este in posesia unui fond de investitii polonez inregistrat in Cipru.

Vola.ro, un business de 30 de milioane de euro

"Am vrea sa vindem, dar o participatie minoritara. Am vrea sa mai ramanem in acest business, pentru ca nu si-a atins inca potentialul. Vrem sa vindem sub 50%, undeva intre 20-30%", a spus Truica. El evalueaza in prezent grupul la 27-30 de milioane de euro.

Cu banii obtinuti ar fi accelerate investitiile in platforma tehnologica si s-ar finanta expansiunea in alte tari, potrivit directorului Vola.ro. Agentia estimeaza pentru acest an afaceri in crestere cu 30%, pana la 26-27 milioane de euro.

"Este o crestere mai mica fata de alti ani, dar acum avem o cota de piata suficient de mare incat cresterea nu mai este atat de mare. Cresterea se bazeaza in primul rand pe investitiile pe care le facem in platforma tehnologica", a explicat Truica.

Concurenta Vola.ro pe piata locala

Co-fondatorul Vola.ro spune ca agentiile concurente sunt esky si Paravion si ca nu se simte concurat de segmentele de vanzari online din agentiile traditionale.

"Este o regula in tot ce priveste comertul electronic sa pornesti direct online. Agentiile traditionale, daca isi dezvolta divizie de online, pentru ei, momentan, nu inseamna nimic, si atunci au tendinta sa o subfinanteze. Plus ca nu exista know-how in interiorul agentiei de a vinde online, pentru ca este o vanzare fundamental diferita", a adaugat directorul agentiei online.

50% din bilete sunt pentru curse low-cost

El spune ca biletele de avion reprezinta 80% din cifra de afaceri a agentiei, iar companiile aeriene cu care lucreaza cel mai mult sunt Wizz Air, Tarom si Blue Air. Jumatate din vanzari de bilete de avion sunt low-cost.

"Cele mai cerute bilete de avion sunt pentru Madrid, Paris, Londra, Viena si Barcelona. Topul pentru city breack-uri este diferit, si acolo vindem transport plus cazare. Pe primul loc este Venetia, dar a crescut foarte mult Lisabona", a spus Truica.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Daniel Truica Vola, #cofondator Vola, #afacere Vola , #Agentii turism