Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dragos Anastasiu a vandut divizia de turism Eurolines catre gigantul german REWE

Dragos Anastasiu a vandut divizia de turism Eurolines catre gigantul german REWE


Operatiunile de turism ale grupului Eurolines au fost vandute catre DER Touristik Group, divizia de turism a grupului german Rewe, anunta luni BT Capital Partners, care a intermediat tranzactia.

"BT Capital Partners (...) a asistat Grupul Eurolines in cea mai mare tranzactie de exit din turismul romanesc. In cadrul tranzactiei, Dragos Anastasiu, unul dintre pionierii antreprenoriatului romanesc, a fost asistat de echipa BT Capital Partners in vanzarea operatiunilor de turism ale Grupului Eurolines catre Der Touristik Group, divizia de turism a grupului german Rewe, tranzactie istorica pentru turismul romanesc, marcand intrarea pe piata locala a primului mare tour-operator strategic mondial", se mentioneaza in comunicatul transmis de BT Capital Partners.

"Tranzactia este importanta pentru piata locala de turism si arata ca piata are in continuare un potential imens de crestere, odata ce puterea de cumparare a romanilor sporeste. In acelasi timp, spiritul antreprenorial, seriozitatea si tenacitatea domnului Anastasiu de a construi, vreme de 25 de ani, unul dintre cei mai importanti jucatori locali, sunt elemente care au atras atentia unuia dintre gigantii europeni", a comentat presedintele Consiliului de Administratie al BT Capital Partners, Paul Prodan.

BT Capital Partners a oferit vanzatorului asistenta pe intreg parcursul tranzactiei, incluzand identificarea potentialilor investitori, consultanta pentru structurarea tranzactiei, managementul procesului competitiv de ofertare, negocierea elementelor financiare si a documentelor de tranzactie, precum si asistenta in procesul de due diligence, se mai mentioneaza in comunicatul remis de BT Capital Partners.

BT Capital Partners este divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3473 ori