Cifra de afaceri Eximtur a crescut la 12,5 milioane de euro, in primele 4 luni

Vineri, 17 Mai 2013, ora 11:38
1714 citiri
Cifra de afaceri Eximtur a crescut la 12,5 milioane de euro, in primele 4 luni

Compania Eximtur a realizat o cifra de afaceri de peste 12,5 milioane de euro, in primele patru luni ale anului 2013, in crestere cu 9% fata de perioada similara a anului trecut.

Agentia de turism cu capital integral romanesc a vandut servicii de calatorie pentru aproximativ 60.000 de clienti, in perioada ianuarie - aprilie 2013.

"Tendintele de calatorie ale anului 2013 reflecta situatia prudenta in care se dezvolta economia romaneasca in relatie cu deschiderea spre calatorii specifica turistilor romani", a declarat presedintele-director general Eximtur, Lucia Morariu.

Activitatile de ticketing si business travel au insumat o cifra de afaceri de aproape sase milioane de euro, nivel similar cu cel consemnat in aceeasi perioada a anului 2012. Pe aceste segmente, Eximtur a avut, in primele 4 luni ale anului, circa 21.500 de clienti, cu o valoare medie a vanzarilor per client de 274 de euro, in crestere cu 2% fata de valoarea medie din primele patru luni ale anului 2012.

"Activitatea de business - travel este marcata inca de plafonarea bugetelor de calatorie ale corporatiilor, care asteapta semnale mai concrete de crestere economic in Romania", precizeaza Lucia Morariu.

Vanzarea de servicii si pachete pe destinatii externe au generat vanzari de aproximativ 4,1 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului 2012. Peste 11.700 de turisti au calatorit cu Eximtur in primele 4 luni ale anului, pe destinatii externe. Valoarea medie a pachetului per turist a fost de circa 350 de euro.

Incasari de 2,5 milioane de euro din destinatiile interne

Destinatiile interne au adus la bugetul companiei, in primele 4 luni, incasari de 2,5 milioane de euro si un numar de peste 18.700 de turisti, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului 2012. Valoarea medie a pachetului de servicii per turist a fost de 133 de euro.

"Cumpararea de vacante de catre turistii romani are o nota optimista, dar acestia se orienteaza mai mult spre destinatii in tara sau apropiate de tara, spre vacante cu mijloace proprii de transport si au bugete echilibrate de calatorie.

Hotelurile cu servicii 'all inclusive' si cele cu dotari superioare de pe litoralul romanesc, mai ales din Mamaia, atrag din ce in ce mai multi turisti. Clientii cu bugete mai mici de calatorie aleg Bulgaria sau statiunile din sudul litoralului", adauga presedintele Eximtur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Eximtur cifra afaceri 2013, #Eximtur afaceri, #destinatii vacanta Eximtur , #Agentii turism