Pariaza pe turism: Pensiuni de vanzare la munte si la mare

Luni, 25 Iunie 2012, ora 08:16
8100 citiri
Pariaza pe turism: Pensiuni de vanzare la munte si la mare

Turismul romanesc se afla intr-o continua dezvoltare in ultimii ani, iar zonele devin atractive si pentru investitori. In loc sa construiasca insa o pensiune ori hotel nou, multi prefera sa achizitionze un astfel de imobil.

"Da, sigur, in ceea ce priveste unitatile de cazare turistice exista o oferta extrem de mare. Sunt foarte multe pensiuni scoase la vanzare, mici hoteluri. Eu cred ca preturile sunt competitive si cineva care ar vrea sa faca o investitie intr-o astfel de unitate de cazare sau alimentatie publica ar putea, cu conditia sa dispuna de suficienti bani, pentru ca, altminteri, creditele bancare pentru astfel de scopuri sunt destul de greu de obtinut", a declarat pentru Business24 Dr. Ion Radu Zilisteanu.

In ceea ce priveste ofertele de pe piata, in judetul Prahova, pe unul dintre cele mai mari portaluri de imobiliare, Imobiliare.ro, se gasesc 7 oferte, iar in judetul Brasov, 8 oferte. La malul marii, in judetul Constanta nu poate fi cumparata decat o pensiune.

Aer curat, la poalele muntilor

Cea mai ieftina pensiune din Prahova se afla in Paulestii Noi. Pentru 300.000 de euro, investitorii pot cumpara o pensiune cu doua etaje si sapte camere, dar si o zona perfecta pentru gazduirea unui restaurant. De asemenea, in fata cladirii se afla in 20 de locuri de parcare pentru toti cei care poposesc aici. Conform anuntului, cladirea are o suprafata construita de 900 mp.

In Busteni, zona Poiana Tapului, exista o alta oferta pentru 350.000 de euro. Pensiunea de trei stele, dispusa pe demisol, parter, etaj si mansarda este situata intr-o zona linistita langa padure si este construita in 2008. Suprafata totala construita este de 924 mp. Pensiunea se vinde utilata si mobilata si dispune si de o parcare pentru 10 masini, spatii de recreere generoase si un restaurant cu capacitate de 40 de locuri. De asemnea, cladirea adaposteste si o sala de conferinta tot pentru 40 de oameni.

Desi autorizatiile si avizele sunt expirate, proprietarii sustin ca acestea se pot obtine imediat.

Pentru investitorii cu buzunare mai adanci, in Sinaia poate fi achizitionata un hotel, construit in regim parter plus doua etaje. Suprafata construita este, conform proprietarilor de 3.000 de mp. La cursul zilei, pretul hotelului este de peste 550.000 de euro.

In Brasov, in apropiere de centrul orasului, poate fi achizitionata o pensiune pentru 350.000 de euro. Proprietatea este inca in curs de amenajare. Suprafata utila a pensiunii este de 400 de metri, impartite in 10 camere. Cladirea dispune, de asemenea, de opt grupuri sanitare si sase locuri de parcare. Curtea imobilului are o suprafata de 130 mp. Pensiunea promite sa aduca multi clienti, avand vedere catre muntele Tampa.

Intr-o alta zona frumoasa, in Bran, Predelut, a fost scoasa la vanzare o alta pensiune. La parter se afla un spatiu alocat restaurantului, cu o capacitate de 32 de locuri, iar la cele doua etaje se afla 10 camere, dintre care 7 cu pat matrimonial, doua duble si un apartament studio. Suprafata utila a cladirii este de 900 metri patrati, la care se adauga o curte de 1.715 mp. Pretul de vanzare este 700.000 de euro.

Si in Poiana Brasov a fost scoasa la vanzare o pensiune frumoasa. Pentru 1.250.000 de euro, doritorii pot achizitiona o pensiune clasata cu patru margarete. Cladirea este dispusa in regim demisol, parter, doua etaje si mansarda, insumand in total 1.141 mp, la care se adauga un teren de 1.118 mp. Imobilul este complet mobilat si dispune, la demisol de garaj pentru sase masini, o sala de fitness si sauna si o garsoniera pentru administrator. La parter se gaseste bucataria si restaurantul, alaturi de un living, o baie si un spatiu pentru biliard. La etaje se gasesc cinci dormitoare cu baie proprie, in timp ce la mansarda spatiul este impartit in inca doua dormitoare, si acestea cu baie proprie. La al doilea etaj se mai gaseste si un living si bucatarie.

La malul marii gasim o pensiune aflata in zona Casei de Cultura din Constanta. Pentru 700.000 de euro, investitorii pot cumpara o pensiune cu 13 camere amplasata pe un teren de 500 mp, din care 300 reprezinta curtea. Imobilul dispune si de 10 grupuri sanitare, doua terase si 15 locuri de parcare.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#investitii turism, #pensiuni vanzare, #pensiun vanzare Prahova, #pensiuni munte mare , #Afaceri in turism