Alin Burcea, Paralela 45: In 2013 imi doresc sa fiu sanatos si sa muncesc 18 ore pe zi

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 00:00
3599 citiri
Alin Burcea, Paralela 45: In 2013 imi doresc sa fiu sanatos si sa muncesc 18 ore pe zi

Pentru Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, 2013 nu inseamna decat inca un an de munca sustinuta. A castigat toate pariurile in 2012, reusind sa pastreze cifra de afaceri a agentiei, intr-o piata cu concurenta necrutatoare. Ce urmeaza?

"Principalul target este sa dezvoltam cat de mult putem vanzarea online", a spus Alin Burcea, intr-un interviu acordat pentru Business24.

Privind retrospectiv, 2012 a fost un an mai greu sau mai usor decat 2011?

2012 a fost mai greu decat 2011. Concurenta a devenit mai acerba, competitorii au dat in pret, ca au inteles ca singura modalitate de a face concurenta e sa reduca pretul. Tot timpul trebuie sa fii atent la ce se intampla pe piata, pentru ca oricat de fidel ti-ar fi clientul, te-ar putea abandona pentru 20 de euro, chiar daca excursia e de doua ori mai buna. Este presiune mare pe pret.

Ce realizari ati avut?

Principala realizare este pastrarea pe partea de turism a cifrei de afaceri din 2011, dar cu eforturi foarte mari. Am introdus cateva destinatii noi: Costa de Sol cu plecare din Bucuresti, Barcelona din Timisoara, Maiorca si Barcelona din Cluj-Napoca, dar si doua chartere noi: Antalia din Bacau si din Cluj-Napoca.

Care sunt perspectivele pentru 2013? Ce va propuneti pentru afacerile dumneavoastra?

In 2013 va fi la fel de greu. Sunt destul de realist si nu vad ce elemente ar putea sa imbunatateasca situatia. Exista un singur lucru pozitiv, la nivel teoretic: stabilitatea politica. Cu un Parlament care are 70%, lupta dintre Presedintie si Guvern nu ar trebui sa mai existe. Asta inseamna o vizibilitate mai buna pentru Romania si liniste. La nivel micro, o sa fie aceeasi lupta pe preturi intre tour-operatorii mari.

Principalul target este sa dezvoltam cat de mult putem vanzarea online. Pregatim un call center si o agentie virtuala, care sa raspunda numai pe telefon. Am creat o apicatie pentru smartphone, avem un proiect pe litoralul romanesc si bulgaresc.

Sunteti adeptul schimbarilor in viata personala la inceput de an nou?

Nu. N-am ce sa schimb.

Pe plan personal, ce va doriti pentru 2013?

In afara de a fi sanatos si a munci 18 ore pe zi, nimic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#piata turism 2013, #interviu Alin Burcea, #Alin Burcea Paralela 45, #Alin Burcea afaceri , #Afaceri in turism