Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transgaz va distribui un dividend de 29,76 lei/actiune

Transgaz va distribui un dividend de 29,76 lei/actiune


Actionarii Transgaz Medias au aprobat, in cadrul Adunarii Generale Ordinare de miercuri, distribuirea unui dividend brut de 29,76 lei/actiune, aferent anului financiar 2011.

Totodata, a fost aprobat termenul de plata a divendelor de sase luni de la data aprobarii situatiilor financiare aferente anului 2011, incepand cu data de 22 octombrie 2012, precum si plata dividendelor catre actionari prin acelasi agent de plata, BRD-Groupe Societe Generale.

Profitul net al transportatorului national de gaze naturale Transgaz SA din Medias a crescut anul trecut cu 4,16%, la 392,02 milioane lei, in timp ce cifra de afaceri a companiei a sporit cu 2,69%, la 1,35 miliarde lei.

Transportatorul national de gaze Transgaz este detinut de statul roman, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri avand 73,5% din capitalul social, iar Fondul Proprietatea detine aproximativ 15%.

Guvernul va elabora in perioada urmatoare un proiect de lege prin care Transelectrica si Transgaz vor trece in subordinea altor ministere decat cel al Economiei, anunta in martie ministrul Lucian Bode, precizand ca masura este obligatorie prin directiva europeana 72/2009.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1070 ori