Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transgaz incepe procedurile pentru finantarea Nabucco

Transgaz incepe procedurile pentru finantarea Nabucco

Transgaz (TGN) convoaca adunarea generala a actionarilor in vederea inceperii procedurilor de obtinere a garantiilor guvernamentale pentru finantarea proiectului Nabucco si majorarii participatiei transportatorului national de gaze la bugetul consolidat al companiei Nabucco Gas Pipeline pentru 2010.

In adunarea convocata pentru 29 martie, actionarii vor discuta si continutul documentelor necesare initierii procedurii de obtinere a garantiilor guvernamentarle, respectiv proiectul memorandumului pentru constructia conductei de transport de gaze naturale din regiunea Marii Caspice si Orientul Mijlociu spre Europa de Vest pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Romaniei, Ungariei si Austriei, se arata in convocatorul transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti, informeaza Mediafax.

Un alt document discutat va fi nota de fundamentare pentru elaborarea de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a acordului de principiu privind incheierea unor acorduri de garantie cu institutiile financiare internationale, precum si aprobarea mandatului de negociere in vederea sustinerii participarii societatii nationale de transport gaze naturale Transgaz Medias la proiectul Nabucco.

De asemenea, actionarii vor dezbate si participarea Transgaz in calitate de asociat la bugetul consolidat al companiei care va construi gazoductul, Nabucco Gas Pipeline International pe anul 2010, precum si noul concept al sistemului de conducte Nabucco.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 860 ori
Citeste mai multe despretransgaz nabucco gaze transportatorului