Transgaz face modificari la acordul pentru Nabucco

Vineri, 27 August 2010, ora 01:12
1484 citiri
Transgaz face modificari la acordul pentru Nabucco

Consiliul de Administratie al Transgaz (TGN) propune operarea unor modificari la acordul si articolele de asociere privind realizarea conductei Nabucco, in vederea simplificarii procesului decizional si adaptarea documentelor constitutive la etapa actuala de dezvoltare a proiectului, potrivit Mediafax. 

 Propunerea de modificare a "Acordului de Asociere privind realizarea conductei de gaze Nabucco" si a actului constitutiv "Articolele de Asociere" ale companiei Nabucco Gas Pipeline International Gmbh va fi analizata de actionarii companiei Transgaz la 5 octombrie.

"Modificarile vor permite fluidizarea procesului decizional si vor permite rezolvarea mai rapida a eventualelor situatii de blocaj si culpa", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Keszeg, seful biroului de relatii internationale al Transgaz.

Astfel, comitetul de conducere va avea un rol decizional clar asupra companiei Nabucco Gas Pipeline International, iar eventualele situatii de blocaj si culpa vor putea fi rezolvate rapid, prin proceduri explicite, conform sursei citate.

Keszeg a mai spus ca modificarile au fost deja agreate in unanimitate de comitetul de conducere comun, urmand ca fiecare actionar sa obtina aprobarile interne necesare.

"Aceste modificari aduse actelor constitutive ale companiei de proiect vor oferi un confort creditorilor, pregatind astfel demararea procesului de finantare pentru procentul de 70% din valoarea totala a proiectului, in perioada imediat urmatoare", a mai spus el.

Gazoductul Nabucco, investitie evaluata la 7,9 miliarde euro, va alimenta cu gaze din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu pietele din Europa.

Proiectul este derulat de un cosortiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania),Transgaz (Romania). Fiecare companie are o participatie de 16,67%.

Compania nationala de transport al gazelor naturale Transgaz, listata la Bursa de Valori Bucuresti, este controlata de stat, prin Ministerul Economiei. 

#transgaz, #nabucco, #gazoduct, #gaze , #stiri Transgaz