Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transgaz demareaza constructia magistralei de gaz Pojorata - Vatra Dornei

Transgaz demareaza constructia magistralei de gaz Pojorata - Vatra Dornei


Compania Nationala Transgaz va incepe, din 8 iulie, constructia magistralei de gaz metan pe tronsonul Pojorata - Vatra Dornei, a declarat presei, marti, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor.

El a spus ca investitia va demara gratie demersurilor pe care le-a facut in ultimul timp pe langa factorii de decizie din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul de Finante si Transgaz. Nechifor a precizat ca, din totalul de 33 de kilometri de conducta de gaz, 9,276 kilometri vor fi construiti in acest an, restul urmand a fi realizati anul viitor.

"Investitia este foarte importanta si va permite ca centrala termica din Vatra Dornei sa functioneze pe gaz metan", a spus Nechifor.

El a precizat ca in octombrie 2009, Transgaz a preluat gratuit de la CJ Suceava conductele de gaz construite prin proiectul. "Utilitati si mediu la standarde europene", conditionata de continuarea investitiilor. Este vorba despre tronsoanele Frasin - Pojorata si Paltinoasa - Radauti, dar si despre cele din zona Falticeni, in lungime totala de peste o suta de kilometri.

Tot atunci, Transgaz s-a angajat sa continue investitia in constructia magistralei de gaz metan pana la Vatra Dornei. Referindu-se la tronsonul Paltinoasa - Radauti, Nechifor a subliniat importanta investitiei prin faptul ca in zona se afla Salina Cacica.

"Introducerea gazului metan ar putea conduce la scaderea pretului de productie (...) Salina Cacica ar putea fi asftel un competitor important pe piata de profil (...) Sarea se obtine la Cacica prin proces de evaporare. Se foloseste combustibil lichid usor care este mai scump", a explicat Nechifor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2434 ori