Transgaz a incheiat contracte de 1 miliard de lei pentru transportul gazelor

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 12:09
1463 citiri
Transgaz a incheiat contracte de 1 miliard de lei pentru transportul gazelor

Transgaz Medias (TGN) a incheiat in 28 iunie patru contracte cu o valoare totala de 1,027 miliarde lei (243,2 miliarde euro) pentru transportul gazelor catre companiile InterAgro, GDF Suez Energy Romania, E.ON Energie Romania si Electrocentrale Bucuresti, potrivit NewsIn.

Acordurile cu GDF Suez Energy Romania si E.ON Energie Romania, cei mai mari distribuitori de gaze naturale la nivel national, se ridica la 282,4 milioane lei, respectiv 396,1 milioane lei, se arata intr-un raport al Transgaz transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

GDF Suez Energy Romania este controlata de grupul franco-belgian GDF Suez, iar E.ON Energie Romania este subsidiara a grupului german de utilitati E.ON.

InterAgro, grup controlat de Ioan Niculae si unul dintre principalii furniozori de gaze, va plati 229,7 milioane lei.

Valoarea acordului companiei de stat Electrocentrale Bucuresti, principalul furnizor de energie termica in Capitala, cu Transgaz, este de 118,8 milioane lei.

Toate acordurile sunt fara TVA.

Transgaz este detinut de stat, prin Ministerul Economiei, si este operatorul sistemului de transport al gazelor naturale din Romania.

Titlurile Transgaz au fost tranzactionate miercuri la BVB la pretul de 203,5 lei pe unitate, in crestere cu 1,5 fata de referinta. La aceasta cotatie Transgaz are o capitalizare de 2,39 miliarde lei (567,39 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transgaz, #transport gaze, #gdf suez, #distribuitori gaze , #stiri Transgaz