Sibex lanseaza din 2 martie derivatele pe actiuni Transgaz

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:29
1056 citiri
Sibex lanseaza din 2 martie derivatele pe actiuni Transgaz

Bursa din Sibiu (Sibex) lanseaza de luni derivatele pe activul suport al actiunilor Transgaz (DETGN), marja necesara pentru tranzactionarea acestora fiind de 160 lei/contract, a anuntat joi bursa sibiana.

Marimea obiectului contractului la termen (futures) DETGN este de 10 actiuni, iar variatia zilnica maxim admisa de 10 lei/actiune.

Scadentele disponibile sunt la una, doua, trei si sase luni, data scadentei fiind a treia zi de vineri din luna de scadenta. In cazul in care aceasta nu este zi lucratoare, data scadentei va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia zi de vineri din luna de scadenta.

"Avand in vedere ca inca de la lansarea pe piata spot actiunile Transgaz au fost un succes precum si faptul ca ele se afla constant in atentia investitorilor, am considerat utila introducerea derivatelor pe acest simbol, noile instrumente adresandu-se atat speculatorilor, cat si celor care doresc sa gestioneze eficient riscurile detinerilor din piata la vedere", a declarat Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#bursa, # tranzactii, # actiuni , #stiri Transgaz