Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul Nabucco va fi aprobat de Guvern

Proiectul Nabucco va fi aprobat de Guvern

Ministerul Economiei si Comertului a inaintat Guvernului spre aprobare Memorandumul pentru realizarea 'Proiectului Nabucco', dupa ce acesta a parcurs toate etapele de avizare. Pentru tara noastra, acest proiect inseamna stimularea competitiei pe piata interna de gaze, intarirea rolului de tara tranzitata de coridoare majore energetice de transport pentru pietele din Europa Centrala si de Vest, stimularea industriilor conexe care vor contribui la realizarea proiectului, prin implicarea companiilor romanesti furnizoare de produse si servicii, inclusiv crearea de noi locuri de munca.

Romania participa la 'Proiectul Nabucco' prin intermediul societatii Transgaz. Lungimea conductei pe teritoriul Romaniei va fi de circa 450 km, dintr-un total de 3.282 km cat va reprezenta lungimea magistralei de gaze naturale din cele cinci tari. Ideea construirii unei conducte transcontinentale a venit in contextul actual al scaderii constante a livrarilor de gaze din Marea Nordului. Cresterea dependentei de gazele naturale rusesti si ridicarea pretului la gazul lichefiat produs in tarile din nordul Africii au reprezentat un semnal de alarma pentru gasirea de noi solutii viabile in domeniul aprovizionarii cu gaze.

Romania Libera

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 788 ori