Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

NEPSZAVA: Gazoductul dintre Arad si Szeged este in curs de constructie

NEPSZAVA: Gazoductul dintre Arad si Szeged este in curs de constructie
NEPSZAVA (Ungaria) - Pana la sfarsitul anului viitor se vor racorda sistemele de conducte romane si maghiare: conducta de tranzit cu o capacitate de 500.000 de metri cubi pe ora va fi proiectata in asa fel incat sa poata asigura transportul in doua directii.In acest mod se poate garanta pentru consumatorii de gaze din ambele tari o mai mare securitate in aprovizionare, s-a comunicat agentiei MTI de catre intreprinderea FGSZ.


FGSZ si Transgaz, proprietarii retelelor de gaze maghiare si romane au declarat la sfarsitul lui ianuarie ca pana la sfarsitul anului vor conecta retelele celor doua tari. Gazoductul are o lungime de 47 de kilometri, are un diametru de 700 de milimetri si o presiune de 63 de bari pe partea ungara. In partea romana constructia conductei care ajunge pana la frontiera a inceput mai de mult, iar Transgaz are obligatia de a mai construi o portiune de 27 de kilometri.

Potrivit comunicatului, investitia se incadreaza foarte bine si in proiectul recent lansat de FGSZ – NETS (New Europe Transmission System), menit sa dezvolte

In Europa Centrala si de Sud-Est o retea independenta integrata regional. La proiect participa intreprinderile a sapte transportori de gaze: Transgaz din Romania, BH-Gas din Bosnia-Hertegovina, Geoplin Linovodi din Slovenia, FGSZ din Ungaria, OMV GAS din Austria, Plinacro din Croatia si Srbijagaz din Serbia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1121 ori