Ministerul Economiei: South Stream ar putea tranzita Romania

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 11:05
1110 citiri
Ministerul Economiei: South Stream ar putea tranzita Romania

Romania ar putea fi una dintre tarile care vor fi tranzitate de gazoductul South Stream, avand in vedere pozitia sa geografica, dar traseul definitiv al conductei nu a fost inca stabilit, a comunicat, vineri, biroul de presa al Ministerului Economiei, potrivit Mediafax.

"Traseul definitiv al conductei va fi stabilit de studiile de fezabilitate ce urmeaza sa se realizeze.

Precizam ca aceasta informatie a fost transmisa ori de cate ori s-a discutat pana acum despre acest proiect", potrivit sursei citate.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, joi, ca gazoductul South Stream, sustinut de Rusia si Italia, va trece si prin Romania.

"Am reusit sa deschidem dialogul cu Federatia Rusa.

Romania este implicata in toate proiectele din zona sudica (a Europei - n.r.). South Stream trece prin Romania, AGRI si Nabucco la fel.

Toate aceste fac din Romania un jucator foarte important", a afirmat Videanu.

Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a declarat, la 9 aprilie, ca Romania nu mai poate lua locul Bulgariei in proiectul South Stream, dar ar putea fi construit un tronson catre aceasta, fie pe sub Marea Neagra fie pe teritoriul bulgaresc.

Romania a avut discutii pe tema dezvoltarii South Stream, iar potrivit unei declaratii din luna martie a lui Videanu, transporatorul de gaze Transgaz Medias (TGN) a primit invitatia oficiala a Moscovei de a intra in proiect.

Autoritatile ruse au semnat deja acorduri interguvernamentale privind constructia gazoductului cu Bulgaria, Serbia, Grecia, Ungaria, Slovenia si Croatia.

In proiect va fi inclusa si Austria. Conducta South Stream, cu o lungime de circa 900 de kilometri, va trece pe sub Marea Neagra, din Novorosisk pana la Varna, in Bulgaria, urmand sa transporte gaze rusesti catre Europa, ocolind Ucraina. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#economie, #minister, #south, #stream , #stiri Transgaz