Gazprom a invitat Transgaz sa participe la proiectul South Stream

Joi, 18 Februarie 2010, ora 11:14
1584 citiri
Gazprom a invitat Transgaz sa participe la proiectul South Stream

Transgaz (TGN) a fost invitata de grupul rus Gazprom sa participe la proiectul South Stream, a declarat joi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Stiu ca Transgaz a fost invitat din acest punct de vedere (in South Stream - n.r.). Romgaz nu poate sa faca parte", a afirmat Videanu, intrebat daca Romgaz a fost invitat in South Stream, potrivit Mediafax.

Grupul rus Gazprom a anuntat, intr-un comunicat publicat miercuri seara, ca Romania si-a confirmat interesul de a participa la proiectul South Stream.


"Partea romana si-a confirmat interesul de a participa la proiectul South Stream si a furnizat delegatiei ruse (care a vizitat miercuri Capitala - n.r.) date solicitate anterior pentru pregatirea studiului de fezabilitate al unei posibile rute de tranzit a gazoductului pe teritoriul romanesc", se arata in comunicat.


Proiectul South Stream vizeaza construiera unei conducte de gaze naturale din Rusia catre Italia si Austria, tranzitand Marea Neagra intre tarmul rus si Bulgaria, unde se va ramifica catre nord-vest, spre Austria, si catre sud, spre Grecia si Italia.


Principalii investitori in proiectul South Stream sunt Gazprom si grupul italian Eni.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#participare, #romania, #south, #stream, #transgaz , #stiri Transgaz