Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea: profit net de 14 mil lei in T1

Fondul Proprietatea: profit net de 14 mil lei in T1

Fondul Proprietatea (FP) a inregistrat un profit net de 14 milioane lei in primul trimestru din 2011, fata de o pierdere de 23 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un raport trimis, vineri, Bursei, potrivit Newsin. 

Potrivit raportului, Fondul Proprietatea a inregistrat venituri din activitatea curenta de 33,3 milioane de lei, fata de 20 milioane lei in primele trei luni din 2010. Veniturile din dobanzi au urcat in primul trimestru din 2011 la 17,36 milioane lei fata de 16,18 milioane lei in aceeasi perioada din 2010.

Pe de alta parte, cheltuielile din activitatea curenta s-au injumatatit, ajungand la 18,56 milioane lei in primul trimestru fata de 43,09 milioane lei in acelasi interval din 2010.

"Valoarea imobilizarilor financiare a crescut cu 1.452,4 milioane lei in primul trimestru al anului 2011, in principal datorita reversarii ajustarilor pentru pierderea de valoare a participatiilor inregistrate in anii anteriori (in principal pentru OMV Petrom), dar si datorita achizitiilor de actiuni listate in Romania si Austria.

Scaderea valorii activelor circulante cu 427,4 milioane RON este in principal legata de scaderea lichiditatilor datorata achizitiilor de actiuni", se arata in raport.

Reprezentantii FP mentioneaza ca veniturile din reversarea ajustarilor pentru pierderea de valoare si a provizioanelor in primul trimestru al anului 2011 au fost determinate in primul rand de reversarea ajustarii pentru pierderea de valoare a dividendelor de incasat de la Transgaz aferente anului 2005, in valoare de 9,6 milioane lei.

"Litigiul impotriva Transgaz in legatura cu recuperarea dividendelor de incasat si a penalitatilor de intarziere la plata aferente s-a incheiat cu sentinta pronuntata irevocabil in favoarea Fondului in anul 2011", se mai arata in raport.

Potrivit Fondului, alte venituri din activitatea curenta se refera in principal la penalitatile pentru plata cu intarziere a dividendelor de catre societatile din portofoliu si cheltuielile de judecata recuperate.

Principala componenta a acestor venituri in 2011, in valoare de 3,8 milioane lei, este legata de dividendele de incasat de la Transgaz, aferente anului 2005, mentionate anterior.

Comisioanele si onorariile includ in principal comisionul platit lunar catre CNVM in valoare de 4 milioane lei pentru acest trimestru si comisionul datorat bancii depozitare in valoare de 0,4 milioane lei pentru acest trimestru. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1548 ori
Citeste mai multe desprefondul proprietatea profit bursa bvb transgaz