Diaconescu si directorul Transgaz au discutat despre ratificarea Acordului pentru Nabucco

Marti, 18 August 2009, ora 17:04
1027 citiri
Diaconescu si directorul Transgaz au discutat despre ratificarea Acordului pentru Nabucco

Ministrul de externe Cristian Diaconescu si directorul general al companiei Transgaz, Ioan Rusu, s-au intalnit marti pentru a discuta despre pregatirea legii pentru ratificarea Acordului pentru proiectul Nabucco si despre proiectele cu impact asupra securitatii energetice a tarii, informeaza MAE, potrivit NewsIn.

Romania a semnat la 13 iulie, la Ankara, altaturi de alte patru state de tranzitie - Turcia, Bulgaria, Ungaria si Austria - un acord interguvernamental pentru construirea gazoductului Nabucco.

Acest pas este considerat un moment important, care da un nou impuls proiectului destinat reducerii dependentei energetice a Europei de Rusia.

Intrevederea de marti de la Ministerul de Externe a avut ca scop pregatirea elaborarii si sustinerii legii de ratificare a Acordului pentru proiectul Nabucco, semnat la Ankara la data de 13 iulie 2009, dar si "informarea cu privire la stadiul proiectelor energetice in care este implicat Transgaz cu impact asupra securitatii energetice a Romaniei, precum Nabucco, LNG Constanta, interconectarea retelelor de transport al gazelor naturale si altele", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

La intalnirea dintre Cristian Diaconescu si Ioan Rusu au mai participat reprezentanti ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Economiei si ai companiei Transgaz.

MAE doreste sa sprijine si sa promoveze in relatia cu partenerii externi proiectele Ministerului Economiei si ale Transgaz si discutiile s-au desfasurat si in acest sens.

Securitatea energetica este una dintre componentele importante ale strategiei nationale de aparare, in contextul crizei financiare internationale si al crizei de resurse energetice primare.

 

#transgaz, # diaconescu, # ratificare, # nabucco , #stiri Transgaz