Conducta de interconectare cu Ungaria, Arad-Szeged, va fi finalizata in acest an, nu in 2010

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 15:11
1500 citiri
Conducta de interconectare cu Ungaria, Arad-Szeged, va fi finalizata in acest an, nu in 2010

Conducta de interconectare dintre Romania si Ungaria, Arad-Szeged, va fi pusa in functiune mai devreme fata de termenul prevazut initial,adica in acest an, si nu in 2010, a declarat joi directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, intr-o conferinta la Medias. 

Ioan Rusu a participart joi la Medias la aniversarea a 100 de ani a Romgaz. In aprilie 1909, la Sarmasel, judetul Mures, a fost facuta prima descoperire de gaze naturale libere din Romania.

Pe teritoriul tarii noastre au fost executati pana in prezent circa 37 km de conducta, in acest an urmand a se realiza si finaliza executia a inca aproape 25 km, potrivit datelor Transgaz.

Acesta este cel mai avansat proiect al Romaniei privind interconectarea conductelor de gaze cu tarile vecine. Recent, Romania si Bulgaria au ajuns la un acord in privinta interconectarii retelelor de gaze naturale.

SNTGN Transgaz SA Medias - Romania si FGSZ Natural Gas Transmission Ltd.-Ungaria au semnat la 1 iulie 2008 Acordul de dezvoltare si construire a conductei de interconectare Szeged -Arad. Lungimea totala a conductei va fi de 109 km si va avea un diametru de 700 mm.

Pe teritoriul Romaniei, conducta de interconectare are o lungime de aproximativ 62 km intre punctul de conectare Horia (langa Arad) si punctul de frontiera Csanadpalota (Nadlac) de la granita de stat dintre Romania si Ungaria.

Conducta de gaze Arad - Szeged va avea o capacitate de 4,4 miliarde metri cubi pe an, corespunzator unui debit mediu orar de 500 mii metri cubi/ora, potrivit datelor oficialilor Transgaz.

#conducta, # interconectare, # romania, # ungaria, # finalizare, # gaze , #stiri Transgaz