Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria devine operationala din iulie 2013.

Conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria devine operationala din iulie 2013.


Romania va putea transporta gaze prin conducta de gaze Giurgiu - Ruse incepand cu luna iulie 2013, termenul final fiind 30 iunie, iar proiectul urmeaza sa fie intarziat cu o saptamana sau doua, a declarat directorul Dispeceratului de Gaze din cadrul Transgaz, Marius Stroia, joi, la o conferinta organizata de Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

"Romania si-a indeplinit atributiile in ceea ce priveste conducta Giurgiu - Ruse. A mari ramas de finalizat subtraversarea Dunarii. Termenul final este 30 iunie 2013, este posibil sa existe o intarziere de o saptamana sau doua", a afirmat Marius Stroia.

In ceea conducta Arad - Szeged, aceasta va deveni operationala de la 1 iulie 2014, sustine oficialul Transgaz.

"Teoretic, pot avea loc exporturi prin conducta Arad - Szeged. Insa la noi presiunea este mai scazuta decat in Ungaria. Alocarea capacitatilor va incepe de la 1 ianuarie 2014 si va fi de tipul 'open season', cu aplicabilitatea din anul gazier 2014 - 2015, care incepe de la 1 iulie 2014. De atunci Romania poate exporta", a mai adaugat Stroia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2377 ori