Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile din proiectul Nabucco au semnat un acord de asociere

Companiile din proiectul Nabucco au semnat un acord de asociere
Companiile partenere in cadrul proiectului gazoductului Nabucco, care va lega Turcia de Austria traversand si Romania, au semnat, marti, la Viena, un acord de asociere pentru intreaga durata a proiectului, informeaza un comunicat al grupului austriac OMV.Divizia de gaze a OMV participa la realizarea acestui proiect alaturi de firmele Botas Turcia, Bulgargaz Bulgaria, Transgaz Romania si MOL Ungaria. Acordul de asociere semnat intre cei cinci parteneri stabileste modul de cooperare a acestora. Documentul incheiat marti include si adoptatea unui nou nume al consortiului format din cele cinci companii, sub forma de "Nabucco Gas Pipeline International Ltd".
Aceasta denumire o inlocuieste pe cea de Nabucco Company Pipeline Study GmbH, infiintata in iunie 2004 pentru finalizarea studiului de fezabilitate. Compania Transgaz, operatorul retelei nationale de transport a gazelor naturale prin conducte, detine o participatie de 20% din consortiul care va opera gazoductul Nabucco.

Constructia gazoductului urmareste aprovizionarea pietei europene cu gaze provenind din regiunea Marii Caspice si din Orientul Mijlociu, respectiv Iran, Irak si Egipt. Lungimea conductei va fi de 2.841 kilometri, din care 457 kilometri vor fi pe teritoriul Romaniei, ceea ce ar insemna o investitie de circa 800 de milioane de euro numai pentru aceasta portiune.

Adevarul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 558 ori